Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ferguson vyhrál v Mnichově při Langerově loučení s evropským okruhem

Ferguson pózuje s trofejí pro vítěze.
Ferguson pózuje s trofejí pro vítěze.Profimedia
Skotský golfista Ewen Ferguson (28) se po dvou letech dočkal třetího triumfu na evropském okruhu DP World Tour. Den po 28. narozeninách vyhrál BMW Open v Mnichově o dvě rány před Angličanem Jordanem Smithem, s kterým se po sobotě dělil o vedení, a Davidem Micheluzzim z Austrálie.

V bavorské metropoli se s evropským okruhem rozloučil domácí veterán Bernhard Langer. Turnaj pro šestašedesátiletou bývalou světovou jedničku skončil už v pátek, protože dvojnásobný vítěz Masters v Augustě neprošel cutem. Na tour odehrál od roku 1974 celkem 451 turnajů a s 42 triumfy je druhý v historickém pořadí za Španělem Sevem Ballesterosem (50).

"Dokázal jsem si svůj sen žít padesát let. Mám úžasné vzpomínky z celého světa, nejen z Evropy," řekl Langer. Kariéru ještě zcela neuzavřel, stále startuje na veteránské PGA Tour Champions pro padesátileté a starší hráče. Vyhrál na ní dvanáct majorů, naposledy vloni US Senior Open. V Mnichově startoval poprvé od roku 2012 a nastoupil pět měsíců po operaci natržené achilovky, kvůli níž přišel v dubnu o 41. start v Augustě.

Výsledky BMW International Open