Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pro Davidson Spilkovou a Melichovou skončilo golfové British Open po druhém kole

Klára Davidson Spilková obsadila s devíti ranami nad normu hřiště 119. místo.
Klára Davidson Spilková obsadila s devíti ranami nad normu hřiště 119. místo.Profimedia
Pro obě české golfistky skončil major British Open po druhém dnu, od cutu pro víkendová kola byly na slavném skotském hřišti v St. Andrews daleko. Klára Davidson Spilková obsadila s devíti ranami nad normu hřiště 119. místo, Janě Melichové patří 128. pozice se skóre +10. Na postup byly potřeba maximálně čtyři údery nad par.

Právě výsledek +4 zahrála Davidson Spilková, kterou v posledních týdnech trápí kyčel, ve čtvrtek. Dnešní kolo zahájila trojnásobná česká olympionička třemi birdie a jedním bogey na úvodních pěti jamkách, pak už ale pouze par překračovala a oproti úvodnímu kolu si ještě o jeden úder pohoršila.

Výrazně se naopak zlepšila Melichová, která dnes zahrála pouze jednu ránu nad normu. Po čtvrtku měla však vítězka červencového turnaje v Nizozemsku tak velkou ztrátu, že se v pořadí posunula jen zhruba o deset míst.

Do čela se propracovala světová jednička Nelly Kordová z USA, jež zopakovala výsledek -4 ze čtvrtka, po němž se se dělila s Číňankou Jin Žuo-ning o druhé místo. S odstupem tří ran jsou za golfistkou českého původu na druhé pozici obhájkyně loňského vítězství Američanka Lilia Vuová a Angličanka Charley Hullová, jež po čtvrtku o ránu vedla.

O účast ve víkendových kolech přišla Španělka Ana Peláezová, protože byla diskvalifikována za to, že dnes její caddie na dvou jamkách použil zařízení měřící vzdálenost. Šestadvacetiletá hráčka by se skóre +2 prošla dál.

Výsledky British Open