Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fruhvirtová a Nosková úspěšně zahájily debut na US Open, zvládly 1. kolo kvalifikace

Fruhvirtová a Nosková úspěšně zahájily debut na US Open, zvládly 1. kolo kvalifikace
Fruhvirtová a Nosková úspěšně zahájily debut na US Open, zvládly 1. kolo kvalifikaceProfimedia
Linda Fruhvirtová, její jmenovkyně Nosková (obě 17) a Dalibor Svrčina (19) úspěšně zahájili debut na dospělém US Open. Mladé Češky v úvodním kole kvalifikace bez ztráty setu potvrdily roli favoritky, jejich o dva roky starší krajan zvítězil až po obratu. Hned první kvalifikační zápas byl naopak konečnou pro bývalého juniorského šampiona Jonáše Forejtka (21) a Jesiku Malečkovou (28).

Fruhvirtová má za sebou nepovedené měsíce na antukových a travnatých dvorcích, ale na venkovních betonech by se mohla vrátit na stabilnější vítěznou vlnu. V těchto podmínkách totiž zvládla více než 75 % zápasů a posbírala všechny tři tituly na profesionální tour.

V úterý si odbyla premiéru na US Open a poradila si 6:3, 6:3 s nasazenou Švýcarkou Ylenou In-Albonovou. K postupu si pomohla sedmi esy, po prvním podání uhrála 90% bodů a mnohem méně chybovala. V následujícím kole narazí na další švýcarskou zástupkyni Stefanii Vögeleovou, nebo Brazilku Carolinu Alvesovou.

Statistiky zápasu Fruhvirtová – In-Albonová

Úspěšný debut na dospělém US Open si připsala také Nosková. Další ze 17letých českých nadějí, která na nedávném Livesport Prague Open slavila své první výhry v hlavních soutěžích na nejvyšší tour a díky semifinále debutovala v elitní stovce žebříčku, začala proti Katarzyně Kawaové a zkušenou Polku přehrála 6-1 7-6(2).

Zatímco v úvodním dějství na kurtu dominovala, ve druhém dvakrát nepotvrdila brejk a dokonce byla dvakrát míček od situace, kdy by soupeřka podávala na zisk setu. V utkání trefila jen 14 vítězných úderů a udělala 25 nevynucených chyb. O možnost poprat se o hlavní soutěž si může zahrát s Eugenií Bouchardovou, pokud po zranění se vracející bývalá světová pětka porazí Juki Naitóovou.

Statistiky zápasu Nosková – Kawaová

Svrčina se na poslední grandslam roku připravoval na amerických challengerech a v Lexingtonu i Chicagu skončil hned v prvním kole. Vstup do kvalifikace US Open však zvládl. Devatenáctiiletý Čech zlikvidoval manko setu a brejku a po téměř dvou hodinách zdolal 1-6 6-4 6-2 Francouze Laurenta Lokoliho. O postup do finále si zahraje s nasazeným Rakušanem Dennisem Novakem.

Statistiky utkání Svrčina - Lokoli