Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fotbalový víkend ONLINE: Ševčík znovu skóroval za Norimberk. Müller rekordmanem Bayernu

Aktualizováno
Michal Ševčík dával v Darmstadtu gól Norimberku na 1:1.
Michal Ševčík dával v Darmstadtu gól Norimberku na 1:1.fkvz.cz
Zápasem obhájce titulu Leverkusenu na stadionu Mönchengladbachu vypukla v pátek večer německá Bundesliga, poslední z významných soutěží, která čekala na start. Pro fanouška to o víkendu znamená jediné – spoustu fotbalu. Aby vám neunikly podstatné informace a zároveň jste se dozvěděli novinky z útrob stadionů, sledujte speciál Livesport Zpráv, který mapuje nejzajímavější fotbalové dění nejen očima dat.

Neděle 25. srpna

22:54 – AS Řím pokračuje v mizerném startu do sezony, v italské nejvyšší soutěži doma překvapivě podlehl Empoli 1:2 a v novém ročníku stále čeká na vítězství. Triumf outsidera režíroval gólem a asistencí Lorenzo Colombo.

22:52 – Neapol si v zápase druhého kola Serie A poradila s Boloňou 3:0, úvodní gól dal v nastavení prvního poločasu Giovanni Di Lorenzo. Italský zadák skóroval alespoň jednou v každé z posledních sedmi sezon italské první ligy, což se z obránců podařilo jen Cristianu Biraghimu z Fiorentiny. Celkově má Di Lorenzo od ročníku 2018/19 na kontě 17 branek.

22:11 – V utkání mezi Alavésem a Betisem se zrodila remíza 0:0, která prodloužila čekání obou celků na první vítězství v novém ročníku LaLigy. Blíže zisku tří bodů byli prakticky po celou dobu utkání hosté, místy až drtivou převahu ovšem nedokázali přetavit v rozhodující gól.

21:40 – Hráči Leganes poprvé po návratu do LaLigy zvítězili, když ve druhém kole zdolali na vlastním hřišti Las Palmas 2:1. První triumf nováčka se zrodil ve druhé půli, kdy se nádhernou dalekonosnou ranou prosadil Juan Cruz a nakonec rozhodující branku si připsal Enric Franquesca.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

21:16 – Fiorentina v letošním ročníku, včetně předkola Konferenční ligy, odehrála tři zápasy a ve všech remizovala. Naposledy v neděli hrála doma 0:0 s nováčkem z Benátek. Nový kouč Fialek Raffaele Palladino se tak stal prvním trenérem od března 2001, který dosáhl ve svých úvodních třech duelech na tři plichty. Tehdy se o stejný počin zasadil po svém jmenování Roberto Mancini.

20:35 – Za Štrasburk nastoupili v základu všichni tři hráči z Chelsea. Výhru 3:1 s Rennes gólově načal od Blues zapůjčený středopolař Andrey Santos, taktéž hostující bek Caleb Wiley odehrál většinu utkání. Krátce po hodině hry šel ze hřiště po dobrém výkonu Diego Moreira, jenž přestoupil natrvalo za 2 miliony eur.

20:02 – Domácí výhra Liverpoolu nad Brentfordem 2:0 byla důležitá i pro Virgila van Dijka. Klíčový stoper Reds odehrál na Anfieldu jubilejní 100. utkání v Premier League, ze všech těchto zápasů prohrál jen dvakrát. Pouze bývalý obránce Manchesteru United Patrice Evra nasbíral během stejného množství duelů na vlastním hřišti více bodů v rámci této soutěže.

19:50 – Mohamed Salah si díky pojišťující brance do sítě Brentfordu při výhře 2:0 krásně vyvážil statistiky. Na Anfieldu se totiž ve 128 zápasech přímo podílel na 128 gólech. Od Egypťanova přestupu do Premier League není v lize produktivnějšího hráče.

19:36 – Real Madrid si připsal první vítězství v novém ročníku LaLigy, když na Santiago Bernabéu zvítězil 3:0 nad Valladolidem a udobřil si fanoušky po úvodní remíze s Mallorkou. Bílý balet zároveň prodloužil svou neporazitelnost ve španělské nejvyšší soutěži na 29 zápasů. První trefu si připsal mladý talent Endrick. Stal se tak nejmladším zahraničním hráčem v historii soutěže, jenž skóroval za Los Blancos.

19:27 – Hakan Calhanoglu je penaltovým rekordmanem italské nejvyšší soutěže. Inter doma porazil Lecce 2:0 a výsledek pečetil právě turecký záložník. Proměnil pokutový kop, přičemž z penaltového puntíku se nemýlil posedmnácté v řadě, což je nový rekord Serie A.

19:01 – Premiérový ligový gól Štěpána Šebrleho, syna slavného desetibojaře Romana, přispěl k výhře pražské Dukly 3:0 v šestém kole Chance Ligy nad Českými Budějovicemi. Souboj týmů, o nichž se už před sezonou mluvilo jako o největších adeptech na sestup, rozhodla Dukla v zápase plném šancí po výměně stran a po druhé výhře se posunula na 13. místo. Naopak Dynamo zůstává bez bodu poslední.

18:40 – Noni Madueke se stal historicky 23. hráčem Chelsea, jenž dal hattrick v Premier League. Blues jsou díky němu aktuálně týmem s největším počtem fotbalistů, kteří v jednom zápase anglické nejvyšší soutěže nastříleli tři góly. Na druhém místě je Arsenal (22), na dělené třetí pozici Liverpool a Manchester City (16).

18:32 – Navzdory hvězdnému složení útoku Realu Madrid je v novém ročníku zatím nejgólovějším hráčem Bílého baletu Federico Valverde. Energický záložník otevřel v 50. minutě skóre v utkání proti Valladolidu, čímž si připsal druhý zásah v čerstvě započaté sezoně.

18:14 – Diogu Jotovi se na Anfieldu daří. V zápase s Brentfordem prodloužil asistencí na úvodní branku Luise Díaze impozantní sérii – na stadionu Liverpoolu se přímo podílel na gólu již pětkrát v řadě, v předešlých čtyřech případech dokonce rozvlnil síť za zády brankáře on sám.

17:55 – Bayern v úvodním kole Bundesligy vyhrál ve Wolfsburgu po obratu 3:2. Útočník Thomas Müller si připsal 709. soutěžní start za bavrský celek a vyrovnal klubový rekord legendárního brankáře Seppa Maiera. Mistr světa z roku 2014 zároveň absolvoval 474. bundesligový zápas, čímž Maierův rekord v dresu Bayernu překonal. Během kariéry nasbíral v mnichovském klubu 244 gólů a 269 asistencí.

17:34 – Mnichovský Bayern začal novou sezonu německé Bundesligy výhrou 3:2 na hřišti Wolfsburgu. Ta se přitom nerodila vůbec snadno. Bavorský gigant v utkání dokonce prohrával 1:2. Nerozhodný stav rozsekl až v 82. minutě Serge Gnabry.

17:17 – Enzo Maresca je prvním manažerem v historii Premier League, jehož tým vstřelil v premiérovém venkovním utkání pod jeho vedením šest gólů. Chelsea si s Wolverhamptonem poradila 6:2.

17:04 Chelsea udržela pohodlný náskok na půdě Wolves a zvítězila 6:2, Newcastle se naopak musí spokojit s dělbou bodů. Na hřišti Bournemouthu remizoval 1:1.

16:55 – Jagiellonii, v níž působí i pravý český obránce Michal Sáček, se v aktuálním ročníku coby mistrovi Polska nedaří. S nováčkem Ekstraklasy GKS Katowice v šestém ligovém kole prohrála 1:3. Včetně pohárových zápasů táhně šňůru už pěti proher.

16:50 – Feyenoord pod vedením dánského kouče Briana Priskeho ve třetím kole Eredivisie podruhé remizoval. V městském derby s ním výsledek 1:1 uhrála rotterdamská Sparta. Ta se dokonce ujala vedení, po hodině hry však vyrovnal Quinten Timber. K výhře už ale Priskeho svěřenci nedokázali dokráčet, a to i kvůli červené kartě, kterou obdržel Ramiz Zerrouki.

16:46 – Oblíbené ligové hřiště? Pro Noniho Maduekeho zřejmě to ve Wolverhamptonu. Dvaadvacetiletý útočník Chelsea se tam trefil už třikrát, a to díky nedělnímu hattricku v utkání, v němž jeho tým vede už 6:2. Na domácím Stamford Bridge se přitom Madueke dosud prosadil jen dvakrát, přičemž tam odehrál 18 zápasů.

16:40 – Baník zdolal doma v šestém kole první ligy Liberec 2:0. Zlepšený výkon z druhé půle vyjádřil trefami Erika Prekopa a Ewertona a v sezoně nejvyšší soutěži vyhrál doma i potřetí. Více o průběhu zápasu se dočtete v článku.

15:45 – Krátce po změně stran se Baník dostal do vedení v domácím zápase s Libercem. Úspěšným střelcem Ostravanů se stal Erik Prekop, asistoval mu Ewerton. Brazilský křídelník vzápětí sám zvýšil na 2:0.

15:31 – Chelsea hraje ve druhém kole Premier League na půdě Wolves a skóre se jí tam podařilo otevřít už po 98 vteřinách hry, kdy se prosadil Nicolas Jackson. Naposledy se obdobně rychle v roce 2017 trefil Álvaro Morata do sítě Stoke City. Potřeboval na to 82 sekund.

15:19 – Baník Ostrava hraje o přestávce s hosty z Liberce bez gólů. Diváci zatím v duelu šestého kola Chance Ligy neviděli střelu na bránu.

15:03 – Před týdnem při svém soutěžním debutu za Norimberk skóroval, když dal gól v Německém poháru Saarbrückenu, nyní se Michal Ševčík střelecky prosadil i při premiéře ve 2. Bundeslize. V 61. minutě coby střídající hráč vyrovnával v Darmstadtu na 1:1 pouhé tři minuty po příchodu na hřiště.

14:32 – Obránce Bohemians Martin Dostál kvůli zranění ramene nedohrál sobotní utkání s Jabloncem (1:2) a pravděpodobně jej čeká operace, po níž by mohl vynechat zbytek podzimu. Trenér Jaroslav Veselý se proto na pozápasové tiskové konferenci nechal slyšet, že by se nebránil posile na kraj hřiště.

14:30 – Nedělní program Chance Ligy obstarají pouze dva duely, jelikož utkání Mladé Boleslavi se Slavií a Plzně s Olomoucí byla odložena. Šlágrem šestého kola tak je souboj mezi Ostravou a Libercem. Zatímco Baník hodlá napravit předchozí porážku na Slovácku, Slovan by rád navázal na vítězství nad Pardubicemi – poslední tři souboje těchto soupeřů ve Vítkovicích nicméně skončily remízou. Průběh zápasu můžete sledovat živě s audiokomentářem na Livesport.cz.

Základní sestavy.
Základní sestavy.Livesport

13:51 – Takefusa Kubo rozhodl jedinou brankou sobotní zápas druhého kola LaLigy proti Espaňolu, ve španělské nejvyšší soutěži skóroval poprvé od únorového duelu s Mallorkou. Japonský útočník tak ukončil svou nejdelší sérii bez gólu v dresu Realu Sociedad, která se zastavila na 11 utkáních.

13:38 – Lyon v sobotním utkání druhého kola Ligue 1 nestačil doma na Monako (0:2) a nebyla to jeho jediná ztráta. Přišel o Ernesta Nuamaha, který si v prvním poločase poranil stehenní sval. Forvard z Ghany nyní čeká na výsledky podrobného vyšetření.

12:53 – Bývalý reprezentační útočník Tomáš Necid z Viktorie Žižkov je s pěti brankami dosavadním nejlepším střelcem Chance Národní Ligy. Zatím poslední trefu zaznamenal v sobotním utkání proti Vlašimi (1:1).

Statistiky Tomáše Necida.
Statistiky Tomáše Necida.Livesport

12:35 – Rezerva Sigmy Olomouc přivítala v sedmém kole Chance Národní Ligy na Andrově stadionu B-tým Baníku a díky pětigólové druhé půli ho přehrála rozdílem třídy. Obrana béčka ostravského celku je s 19 inkasovanými brankami nejhorší v celé soutěži. Viktoria Žižkov hostila v témže čase Vlašim, utkání ale vítěze nepoznalo. Oba celky braly po bodu za remízu 1:1. Reportáže z obou zápasů najdete v článku.

11:51 – Týden stará kritika od fanoušků je pryč. Český reprezentant Tomáš Souček už je pro West Ham znovu hrdinou. A hned dvojnásobným. Na půdě Crystal Palace v utkání 2. kola Premier League vstřelil vítězný gól Kladivářů a chválu sklízí i za pohotovou pomoc malému podavači míčů. Na toho spadl reklamní panel poté, co fanoušci slavili Součkův zásah a kapitán českého národního týmu pohotově zasáhl. Více se dozvíte v článku.

11:32 – Vstřelit 15 gólů v úvodních třech zápasech nizozemské Eredivise? Zatím se to v historii stalo jen pětkrát. Hned ve čtyřech případech za tímto počinem ovšem stálo PSV, jemuž se to podařilo i v aktuální sezoně. Jedinou výjimkou je Ajax. Ten to zvládl v sezoně 1997/98.

11:16 – "Jde to těžce za mnou, špatně jsem reagoval střídáními i zvolenou taktikou na vývoj zápasu. Vyčítám si brzká střídání, chtěl jsem hrát vabank, abychom i soupeře trochu překvapili. To se nepodařilo, byla to moje chyba," vyčítal si Zdenko Frťala po teplické prohře s Karvinou 1:3.

10:59 – "Bylo to typické derby, byl to boj o každý metr. Odšpuntovala to naše krásná akce a gól na 1:0. Pohnulo se to vyloučením. Hradec je nebezpečný ve standardkách, po jedné z nich vyrovnal. Byli jsme chvíli opaření, ale dál jsem tam viděl emoce, kluci si za tím šli, strhli celý stadion a to mě bavilo," hodnotil vítězné derby s úsměvem ve tváři pardubický kouč Jiří Saňák.

10:48 – Christian Pulisic se stal prvním reprezentantem USA, jemuž se podařilo dát gól v 10 různých sezonách v pěti nejlepších evropských ligách. Jubilejní gól přidal v sobotu v Serii A při prohře AC Milán na půdě Parmy 1:2.

10:23 – Manchester City v sobotu přehrál Ipswich 4:1, v úvodu druhého poločasu ale přišel o jednoho hráče. Střídat musel Mateo Kovačič, záložník má zraněné koleno a čeká ho podrobné vyšetření.

09:50 – V sobotu se hrála také druhá anglická liga. V ní se do soutěže o gól roku přihlásil forvard Mark Harris z Oxfordu. Jeho tým i díky jeho trefě vyhrál 2:1 nad Blackburnem.

08:46 – Erling Haaland se v sobotu proti Ipswichi postaral o 42. hattrick Manchesteru City v historii Premier League. Stejný počet jich má na kontě Liverpool. Žádný jiný tým jich nemá více.

08:38 – V 70 letech zemřel bývalý německý fotbalový trenér Christoph Daum. Jeho rodina agentuře DPA sdělila, že v sobotu podlehl rakovině, s kterou bojoval od podzimu roku 2022. Daum během úspěšné trenérské kariéry získal se svými kluby osm trofejí. Z ligových titulů se radoval se Stuttgartem, Besiktasem, Fenerbahce a Austrií Vídeň.

08:08 – Dvěma ze čtyř původně plánovaných zápasů pokračuje v neděli Chance Liga. Baník Ostrava v rámci šestého kola přivítá doma Slovan Liberec (14:30) a Dukla pohostí České Budějovice (17:00).

07:36 – Marco Reus se poprvé trefil v zámořské MLS. Legenda BVB se prosadila v dresu nového zaměstnavatele LA Galaxy v domácím utkání proti Atlantě. Reus se na výhře 2:0 podílel ještě asistencí.

Sobota 24. srpna

23:41 – Alexi Královi debut v zahajovací jedenáctce Espaňolu zhořkl, barcelonský celek prohrál doma s Realem Sociedad 0:1 po brance střídajícího Takefusy Kuba z 80. minuty a ani v druhém zápase sezony nebodoval. Český středopolař odehrál celé utkání a jeho výkon byl Livesportem ohodnocen známkou 6.3.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

23:39 – Getafe a Rayo Vallecano uhrály ve druhém kole LaLigy první bezbrankovou remízu v novém ročníku španělské nejvyšší soutěže. Getafe, na jehož lavičce opět seděl gólman Jiří Letáček tak poprvé od sezony 2020/21 zůstalo v úvodních dvou kolech LaLigy neporaženo, před týdnem totiž hrálo v Bilbau 1:1

23:00 – Po vítězství Arsenalu nad Aston Villou (2:0) má Bukayo Saka na kontě už 100 výher v Premier League. Ve věku 22 let a 354 dnů je třetím nejmladším hráčem v historii nejvyšší anglické soutěže, který této mety dosáhl.

22:09 – Pardubice až do sobotního zápasu v novém ročníku Chance Ligy nebodovaly doma, ve východočeském derby s Hradcem Králové v šestém kole Chance Ligy se ale dočkaly a vyhrály 2:1. Vítězný gól vstřelil v 80. minutě sedmatřicetiletý kapitán Kamil Vacek, který zajistil domácím druhou výhru v sezoně. Naopak Hradec na první body ze hřiště soupeře dál čeká.

22:03 – Alex Král poprvé v sezoně nastoupil v základní sestavě Espaňolu Barcelona. Svou premiéru si odbyl v duelu s Realem Sociedad. Průběh zápasu můžete sledovat živě na Livesport.cz

22:01 – Breda v poločase vede nad Utrechtem, na čemž se asistencí podílel Dominik Janošek. Pro šestadvacetiletého záložníka jde o druhou gólovou nahrávku v sezoně. Zápas sledujte živě na Livesport.cz

21:55 – Na Ostrovech se dnes hrálo hned sedm zápasů Premier League, nějvětší parádu ale předvedl v Mark Harris z druholigového Oxfordu. Při prohře 1:2 na hřišti Blackburnu vyslal nechytatelnou ránu z dobrých 25 metrů. 

21:35 – Barcelona ve druhém kole španělské fotbalové ligy doma porazila Bilbao 2:1, opět rozhodl Robert Lewandowski. Po dvou brankách do sítě Valencie z úvodního kola má polský kanonýr na kontě už tři ligové góly.

21:04 – Lille se na středeční odvetu 4. předkola Ligy mistrů na stadionu pražské Slavie naladilo domácím ligovým vítězstvím 2:0 nad Angers. Po dvou kolech jsou svěřenci Bruna Genesia zatím stoprocentní se skóre 4:0.

20:55 – Skvělý vstup do sezony má za sebou útočník Dortmundu Jamie Bynoe-Gittens. Mladý Angličan na hřiště naskočil v 59. minutě zápasu proti Frankfurtu a dvěma góly rozhodl o vítězství Borussie 2:0. Vydařený vstup do nového angažmá má za sebou také Pascal Gross, který v bundesligové premiéře po přestupu z Brightonu připravil první vítězný gól vestfálského celku. 

20:43 – Arsenal ve šlágru druhého kola Premier League nad Aston Villou 2:0 a získal velmi důležité tři body. Kanonýři neoblíbeného soupeře obrali o body poprvé od února 2023, o to je výhra důležitější. Villans byli v minulé sezoně jediným celkem, který Arsenal dokázal dvakrát porazit a připravili ho tak o dlouho vyhlížený titul. 

20:29 – "Před každým zápasem přemýšlíme, kolik změn v sestavě uděláme. Máme před sebou velmi důležité utkání s Malmö v úterý. Všichni, kteří nastoupili, jsou součástí kádru a připraveni. Šlo hlavně o kvalitu zakončení. Soupeř dal z prvních dvou střel dva góly, posadilo ho to na koně. Dohánět je vždy těžké. Nebyli jsme dostatečně kvalitní po celých 90 minut. Viděl bych pozitivně, že šancí jsme měli hodně a také dostatek střel. Bohužel jsme je nevyužili," nedělal si vrásky z první sparťanské ztráty trenér Lars Friis.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

20:12 – Bohemians nezískali v zápase s Jabloncem ani bod a trenér Jaroslav Veselý byl s prohrou 1:2 velmi nespokojený. "Jsem strašně zklamaný a naštvaný. Nezasloužili jsme si prohrát, vždyť jsme měli asi 25 zakončení. Oba týmy si vytvořily spoustu příležitostí, útoky dominovaly nad obranami. Vedli jsme z penalty, ale zmrazil nás gól na 1:1. Do druhé půle jsme vstoupili dobře, jenže jsme nedokázali využít naše sólové nájezdy. I proto si myslím, že utkání mělo skončit minimálně remízou, jenže nemáme nic. Hráčům budu vyčítat lehkovážnost vzadu. Dali jsme gól jen z penalty, měli jsme dát i ze hry. Hlavně proto jsem naštvaný.“

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

19:57 – Nizozemský fotbalista Anwar El Ghazi věnuje 500.000 eur (12,5 milionu korun) dětem v pásmu Gazy. Je to třetina částky, kterou dostal od svého bývalého zaměstnavatele Mohuče za neoprávněné ukončení smlouvy kvůli podpoře Palestinců. V bundesligovém klubu skončil po protiizraelských komentářích loni v listopadu. O tom, že část sumy nyní pošle do Gazy, informovala agentura Reuters.

19:49 – Andrea Kramarič hattrickem rozhodl o výhře Hoffenheimu 3:2 nad Kielem a podruhé v kariéře vstoupil do Bundesligy hattrickem. Povedlo se mu to i před pěti lety v duelu proti Kolínu nad Rýnem. Chorvatský útočník tak napodobil Gerda Müllera a Klause Fischera. 

19:37 – Fotbalisté Karviné v 6. kole první ligy zvítězili v Teplicích 3:1 a připsali si druhou výhru v sezoně, opět venku.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

19:28 – Osasuna udržela neporazitelnost v novém ročníku LaLigy, když ve druhém kole na stadionu El Sadar porazila Mallorku 1:0. Pro Los Rojillos to bylo první vítězství ve vzájemných duelech po čtyřech střetnutích. Přečtěte si zápasovou reportáž.

19:10 – Sparta v lize poprvé ztratila, když v šestém kole na domácí půdě pouze remizovala se Slováckem 2:2. O vyrovnání se v dresu Letenských ve druhé půli postaral z pokutového kopu střídající Veljko Birmančevič. Teplice v současně hraném utkání podlehly hostující Karviné 1:3. Více informací o obou zápasech najdete v článku.

19:07 – Southampton prohrál ve druhém kole Premier League s Nottinghamem 0:1 a po návratu do anglické nejvyšší soutěže stále čeká na bodový zisk. Saints navíc i kvůli rozhodující brance Morgana Gibbse-Whitea prodloužili nelichotivou domácí šňůru s hráči Forestu, které na svém stadionu v Premier League ještě nikdy nedokázali porazit. Reportáž ze zápasu si můžete přečíst zde.

19:01 – Mohuč doma remizovala s Unionem Berlín 1:1. Na obou stranách se prosadily letní posily: za domácí otevřel skóre v 53. minutě Amiri, jenž se v minulé sezoně stal s Leverkusenem mistrem, a za Union srovnal o 20 minut později Bénes. Slovenský záložník do Berlína přestoupil z Hamburku. Přečtěte si zápasovou reportáž.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perforfm

19:00 – Stuttgart začal sezonu proti Freiburgu gólem už ve druhé minutě. Akrobatickým zakončením přes hlavu se blýskla letní posila z Augsburgu a bývalý hráč domácích Demirovič. Svěřenci Juliana Schustera srovnali ve 27. minutě zásluhou obránce Küblera, který pak i skóre třetím gólem uzavřel. Přečtěte si zápasovou reportáž.

18:56 – Tottenham ve druhém kole Premier League porazil Everton 4:0, dvakrát se prosadil Son Heung-min. Přečtěte si zápasovou reportáž.

18:39 – Fulham poprvé od sezóny 2012/13 vyhrál úvodní domácí zápas nové sezony Premier League, když na Craven Cottage porazil nováčka Leicester City a připsal si třetí vítězství ve vzájemných duelech v řadě. Zápas rozhodl v 70. minutě gólem na konečných 2:1 Alex Iwobi. Přečtěte si zápasovou reportáž.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

17:52 – Rangers ve skotské lize drtí Ross County 6:0 a svůj díl k výsledku přidal i český křídelník Václav Černý, jenž v 69. minutě asistoval na pátou branku domácího celku.

17:46 – Český obránce Adam Gabriel začal šesté kolo dánské ligy v základní sestavě Midtjyllandu a nabídnutý prostor využil k tomu, aby si připsal po jedné asistenci a jednom gólu. Předně jeho zásluhou tak držitel mistrovského titulu vede nad Sönderjyske 3:2.

17:42 – Tomáš Souček svým 28. gólem v Premier League dorovnal útočníka Milana Baroše. Ten na daný počet branek potřeboval 122 zápasů, kapitán české reprezentace jich má v současné době na kontě 161.

17:40 – Hoffenheim zvítězil na domácí půdě v rámci prvního bundesligového kola nad nováčkem z Kielu 3:2. Hattrickem se blýskl kanonýr TSG Andrej Kramarič.

17:36 – Slovácko se na stadionu Sparty znovu ujalo vedení, a to díky pohlednému lobu Michaela Krmenčíka. Ten si připsal první trefu po přestupu do jihomoravského celku.

17:31 – Zatímco v úvodním kole Premier League zahodil Tomáš Souček v závěru domácího utkání s Aston Villou vyloženou šanci a Kladiváři prohráli 1:2, ve druhém kole na hřišti Crystal Palace se kapitán národního týmu prosadil. V 67. minutě se dostal k odraženému míči ve velkém vápně, přízemní střelou překonal gólmana Deana Hendersona a poslal West Ham do vedení 1:0. Byl to Součkův 28. gól v Premier League. Pět minut poté přidal druhou branku hostů Jarrod Bowen.

17:19 – Sparta několik minut tlačila na obranu Slovácka, nakonec je to ale hostující tým, který se na Letné ujal vedení. Úspěšným střelcem se v 17. minutě stal Vlasij Siňavskij. Vzápětí vyrovnal Asger Sörensen.

16:50 – Adam Hložek má za sebou debut v dresu Hoffenheimu. Za TSG odehrál v utkání proti Kielu necelou hodinu a kromě žluté karty si za tu dobu připsal i jednu velkou šanci, kterou ovšem chvilku před poločasovou přestávkou zlikvidoval brankář Timon Weiner.

16:31 – Bohemians doma znovu padli těsným rozdílem, když s Jabloncem prohráli 1:2. Rozhodující trefu si připsal 24letý útočník Bienvenue Kanakimana v 58. minutě utkání.

16:12 – Nováček z Ipswiche dokázal v úvodních minutách vzájemného zápasu zaskočit úřadujícího mistra Premier League Manchester City, do jehož sítě se trefil Sammie Szmodics. Na jeho branku ovšem z penaltového puntíku hned v 11. minutě odpověděl Erling Haaland.

16:08 – Premiéru v teplických barvách si proti Karviné připíše obránce Lukáš Havel, jenž na sever Čech dorazil z Českých Budějovic.

16:00 – Nejnovější akvizice pražské Sparty Albion Rrahmani započne ligový souboj se Slováckem na lavičce náhradníků. Ani tam nejsou Jan Kuchta a Martin Vitík, kteří jsou mimo sestavu ze zdravotních důvodů.

15:53 – Jablonec v Ďolíčku dokonal obrat na 2:1, v 58. minutě zakončil k tyči Bienvenue Kanakimana a připsal si druhý gól v aktuální sezoně.

15:48 – Juventus se v pondělním utkání na půdě Verony patrně bude muset obejít bez Danila, brazilského obránce trápí levá pata a jeho start je nepravděpodobný.

15:05 – V 35. minutě vyrovnal stav utkání na půdě pražských Bohemians na 1:1 hlavou jablonecký záložník Dominik Hollý.

14:55 – Oba čeští hráči ve službách West Hamu Vladimír Coufal i Tomáš Souček jsou v úvodním výběru trenéra Julena Lopeteguie pro venkovní utkání 2. kola Premier League na půdě Crystal Palace.

Základní sestava West Hamu.
Základní sestava West Hamu.Livesport

14:45 – Jablonec musí v Ďolíčku dotahovat jednogólovou ztrátu na Bohemians poté, co Júsuf Hilál proměnil pokutový kop. Ten sudí Lukáš Nehasil nařídil po konzultaci s videorozhodčím za faul Martina Cedidly.

14:38 – Čerstvá posila Hoffenheimu Adam Hložek si v sobotu odbude svůj debut. Český útočník začne proti nováčkovi Bundesligy z Kielu v základní sestavě. V té nechybí ani zkušený pravý obránce Pavel Kadeřábek.

14:35 – Už v páté minutě utkání Chance Ligy mezi domácími Bohemians a Jabloncem musel kvůli zranění po jednom ze soubojů střídat Martin Dostál, nahradil ho Adam Kadlec.

14:28 – Danny Welbeck vlétl do nové sezony Premier League jako uragán a podruhé se prosadil i ve druhém kole, tentokrát do sítě Manchesteru United. Útočník Brightonu se tím navíc dostal na metu 100 vstřelených gólů v klubové kariéře napříč soutěžemi. Do sítě Rudých ďáblů jich z toho dal šest.

14:09 – Gabriel Jesus je náchylný na zranění a další si přivodil nyní. Brazilského útočníka Arsenalu trápí tříslo, dnes kvůli němu nenastoupí na hřišti Aston Villy.

14:04 – Volendam v pátečním zápase třetího kola Eerste Divisie prohrál v Den Haagu 1:2 a utkání dohrával v oslabení stejně jako obě předchozí. Stal se tak vůbec prvním týmem druhé nejvyšší nizozemské soutěže, jehož hráči dostali v každém z úvodních tří kol sezony červenou kartu.

13:42 – Sedmnáctiletý křídelník Estevao Willian může příští měsíc debutovat v brazilské reprezentaci. Trenér Dorival Júnior ho nominoval na zápasy kvalifikace MS s Ekvádorem a Paraguayí. Estevao v prosinci už v 16 letech nastoupil v brazilské lize za Palmeiras a v červnu se klub ze Sao Paula dohodl na jeho prodeji do Chelsea, kam se přesune příští rok po 18. narozeninách. Chelsea za něj zaplatila 34 milionů eur (852 milionů korun) a dalších 23 milionů eur mohou činit bonusy.

12:50 – Bývalá opora českého národního týmu Tomáš Vaclík tráví druhé léto za sebou bez angažmá, po vydařeném konci sezony v druholigovém španělském Albacete ale o svou budoucnost strach nemá. S rodinou si užívá léto v Praze a ve středu si udělal čas i na exhibiční zápas konaný při příležitosti 60. narozenin herce Ivana Trojana. Rozhovor se zkušeným gólmanem si můžete přečíst na Livesport Zprávách.

12:07 – Barcelona v sobotu hostí Athletic Bilbao a v její nominaci se objevil i Dani Olmo. Ofenzivní záložník přišel nedávno z RB Lipsko, jeho start je však stále nejistý, protože dosud nebyl novým klubem zaregistrován.

11:00 – Andreas Christensen ze zdravotních důvodů neabsolvoval páteční trénink Barcelony a zranění je poměrně vážné – dánský obránce bude katalánskému klubu chybět zhruba dva měsíce.

10:54 – Thomas Müller se může už o víkendu stát spolurekordmanem Bayernu Mnichov v počtu odehraných zápasů za první tým. Bývalý německý reprezentant dres bavorského klubu oblékl v 708 případech, primát drží se svými 709 starty Sepp Maier.

10:05 – K výměně trenéra mezi zápasy 4. předkola Konferenční ligy s Paksem se odhodlala Mladá Boleslav. Místro trenéra Davida Holoubka zaujal švédský stratég Andreas Brännström. Více informací najdete v článku.

09:15 – Ashley Cole byl jmenován asistentem dočasného trenéra anglické fotbalové reprezentace Lee Carsleyho, který tuto funkci zastává po rezignaci Garetha Southgatea po mistrovství Evropy.

08:38 – V Uruguayi se o tomto víkendu nebudou hrát profesionální soutěže s ohledem na zdravotní stav obránce Nacionalu Juana Izquierda, který zkolaboval ve čtvrtečním utkání osmifinále Poháru osvoboditelů na hřišti Sao Paula. Sedmadvacetiletého hráče postihla srdeční arytmie. O pozastavení zápasů informovala národní hráčská asociace. Nacional na sociálních sítích uvedl, že Izquierdův stav je stabilizovaný.

07:52 – "Stále si nemyslím, že jsem legendou tohoto klubu. Řekl jsem, že chci se Spurs něco vyhrát. Pak bych byl velmi šťastný, pokud by mě fanoušci nazývali legendou. Ale nejdříve musíme získat nějakou trofej. Jsme připraveni na výjimečnou sezonu," uvedl v pátek Son Heung-Min, který za Tottenham odehrál již 409 soutěžních zápasů.

Pátek 23. srpna

23:26 – Granit Xhaka zaznamenal v letošním kalendářním roce už čtvrtý bundesligový gól zpoza šestnáctky. V pěti největších evropských ligách se to víckrát, konkrétně pětkrát, podařilo pouze Philu Fodenovi z Manchesteru City.

22:50 – Milánskému Interu bude v sobotním utkání druhého kola Serie A s Lecce chybět Lautaro Martínez, argentinského reprezentačního útočníka trápí svalové zranění.

22:35 – Tři body nakonec putují do Leverkusenu. Rozhodčí v závěru desetiminutového nastavení nařídil po intervenci VAR penaltu, kterou Florian Wirtz sice neproměnil, ale z dorážky rozhodl o vítězství Bayeru 3:2.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

22:17 – Mönchengladbach před koncem utkání s Leverkusenem vyrovnává na 2:2, po přihrávce Kevina Stogera se z malého vápna v pádu prosadil Tim Kleindienst. Do gólové akce se na jejím začátku zapojil přihrávkou do strany Tomáš Čvančara, který v 71. minutě vystřídal Alassaneho Pleu.

22:02 – Měsíc a půl po zranění kotníku se Lionel Messi podle kouče Interu Miami Gerarda Martina blíží návratu. Argentinský špílmachr už pár dnů individuálně trénuje a určitě prý stihne minimálně závěr základní části MLS. "Nedokážu vám to říct na dny, ale není to tak daleko. Určitě bude hrát aspoň v jednom ze zbývajících devíti zápasů. Cítí se čím dál líp, tři nebo čtyři dny už trénuje na hřišti," uvedl Martino.

21:50 – Gladabach se v 59. minutě dostává na dostřel. První zakončení Nica Elvediho sice Hradecký famózně zlikvidoval, balon však odrazil zpátky před švýcarského obránce , který zakončil do odkryté brány.

21:21 – Leverkusen půjde do druhého poločasu s dvougólovým vedením i proto, že gól Tima Kleindiensta před odchodem do kabin odvolal kvůli předchozímu faulu VAR.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

21:10 – Mönchengladbach se proti obhájci titulu s přibývajícími minutami sice osmělil a vypracoval si dvě solidní šance, jenže Leverkusen před přestávkou přidal druhý gól. Ve 38. minutě se ze skrumáže před bránou prosadil Florian Wirtz.

20:45 – První gól nové bundesligové sezony dal záložník Leverkusenu Granit Xhaka. Ve 14. minutě utkání v Mönchengladbachu k němu propadl tečovaný centr Jeremieho Frimponga a švýcarský reprezentant poslal zpoza šestnáctky nechytatelnou střelu k tyči. Gól příliš neslavil, jelikož v minulosti působil právě v Borussii. Průběh a statistiky utkání můžete sledovat živě na Livepsort.cz

20:20 – Jak Matěj Kovář, tak Patrik Schick začnou úvodní utkání nové bundesligové sezony v Mönchengladbachu pouze na lavičce Leverkusenu. Chytat bude Lukáš Hradecký, na hrotu útoku nastoupí Victor Boniface. Na domácí střídačce je připraven zasáhnout do hry Tomáš Čvančara.

Základní sestavy Mönchengladbachu a Leverkusenu.
Základní sestavy Mönchengladbachu a Leverkusenu.Livesport

19:43 – Trenér Barcelony Hansi Flick se těší, až bude moci využít služby posily z Lipska Daniho Olma. "Tento týden pracoval na tréninku velmi dobře a je připraven hrát. Doufám, že bude zaregistrován co nejdříve a že nám pomůže," uvedl na tiskové konferenci před sobotním utkáním s Bilbaem.

19:21 – Druhé kolo LaLigy otevírá zápas Celty Vigo s Valencií. Celta tohoto soupeři neporazila ani jednou z posledních sedmi utkání, což je její nejdelší neúspěšná šňůra proti Valencii v nejvyšší španělské soutěži od roku 1997.

18:57 – Trenér Flamenga Tite byl v pátek hospitalizován v Riu de Janeiro poté, co se mu udělalo špatně ve vysoké nadmořské výšce v La Pazu, kde jeho klub v noci ze čtvrtka odehrál osmifinále Copy Libertadores. Utkání s Bolívarem jeho svěřenci prohráli 0:1, ale Flamengo i tak slaví postup, protože doma zvítězilo 2:0.

17:40 – Chelsea v neděli bude hrát ve Wolverhamptonu, kde si obnovenou premiéru za Blues může odbýt Portugalec Joao Félix. O posile z Atlétika Madrid, která už v Chelsea působila formou hostování na jaře 2023, se rozpovídal hlavní trenér Enzo Maresca. "Je dost vyspělý na to, aby se poučil z předchozích chyb," řekl. Félix byl v prvním zápase tehdejšího hostování vyloučen a tři zápasy musel vynechat. "Určitě má šanci proti Wolves nastoupit. Může hrát jako devítka, desítka, může být jedna z možností na křídle. Zkrátka je to hráč, který nám pomůže."

17:35 – Vrátí se Bayern Mnichov na trůn, nebo zopakuje Leverkusen další skvělou sezonu? A jaké vyhlídky mají čeští hráči s Adamem Hložkem v čele? Nový ročník Bundesligy rozebral před večerním startem bývalý záložník Augsburgu či Schalke Jan Morávek.

Program úvodního kola Bundesligy.
Program úvodního kola Bundesligy.Livesport

17:30 – V Anglii sílí hlasy o tom, že Newcastle opustí kapitán Kieran Trippier. O zkušeného pravého beka má mít zájem Everton. Takové zprávy ale překvapují trenéra Strak Eddieho Howea. "Je to vážený člen týmu, jeho profesionalita je na nejvyšší úrovni. Celý týden výborně trénoval, po Euru měl jen dva týdny tréninku, tak proto nenastoupil v prvním kole. Překvapuje mě, co kolem něj vychází za zprávy," řekl Howe na tiskové konferenci před nedělním kláním s Bournemouthem.

16:12 – V nominaci PSG na dnešní zápas proti Montpellier se neobjevil Milan Škriniar. Slovenský obránce není zraněný, jedná se o rozhodnutí trenéra Luise Enriqueho, který s ním údajně přestal počítat. Situaci kolem Škriniara monitorují Bayern Mnichov a Juventus. Více informací najdete v článku.

15:39 – Dominic Solanke si po přestupu z Bournemouthu odbyl v pondělí premiéru v dresu Tottenhamu, zápas v Leicesteru (1:1) pro něj však bude na nějakou dobu poslední. Anglický útočník si poranil kotník a vynechá minimálně sobotní domácí utkání s Evertonem.

15:26 – Ilkay Gündogan vytvořil v minulém ročníku La Ligy za Barcelonu, kde jej trénoval Xavi, 97 šancí. To je nejvíc ze všech záložníků Barcy od sezony 2009/10, kdy jich právě Xavi nastřádal 109. Tehdy byl koučem Blaugranas Pep Guardiola, který aktuálně vede Manchester City, do něhož se Gündogan po roce ve Španělsku opět vrací.

15:19 – Novým trenérem francouzské reprezentace do 21 byl jmenován Gérald Baticle, na lavičce střídá Thierryho Henryho. Někdejší útočník skončil po domácím olympijském turnaji, kde s týmem získal stříbrné medaile po finálové porážce se Španělskem 3:5 v prodloužení.

14:38 – Na pátečním tréninku Barcelony scházel Andreas Christensen, dánský obránce má zdravotní problémy a je ohrožen jeho start v sobotním utkání proti Bilbau.

14:17 – Adam Hložek se chystá na svou premiéru v dresu Hoffenheimu, kterou by si měl odbýt už v sobotním domácím duelu proti nováčkovi z Kielu. Kouč Pellegrino Matarazzo je zatím z nejdražší posily v historii klubu nadšený. "Je to super kluk, hodně otevřený. Pochopitelně bude chvíli trvat, než se sžije se spoluhráči. Před brankou je však velice nebezpečný a má tvrdou střelu," uvedl.

13:51 – Simon Kjaer se ve 35 letech rozloučil s dánskou reprezentací. Zkušený obránce odehrál za národní tým 132 utkání a dal v nich pět branek, účastnil se tří světových i evropských šampionátů.

12:23 – Realu Madrid bude chybět Jude Bellingham. Anglický záložník si přivodil svalové zranění a na marodce stráví zhruba měsíc. Více informací najdete v článku.

11:52 – David De Gea ve čtvrtek po 447 dnech nastoupil k soutěžnímu zápasu. Španělský brankář během léta posílil Fiorentinu a na debut nebude mít nejlepší vzpomínky, v playoff o Konferenční ligu proti maďarskému celku Puskás třikrát inkasoval a Viola doma jen remizovala 3:3. Pouze na lavičce domácích zůstal Antonín Barák.

Zmínky