Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fotbalový víkend ONLINE: Jurečka v Turecku rozhodl o výhře. Pogba může hrát už v březnu

Aktualizováno
Paul Pogba nebude muset na další oficiální zápas čekat čtyři roky.
Paul Pogba nebude muset na další oficiální zápas čekat čtyři roky.ČTK / imago sportfotodienst / Giuseppe Maffia
Je tady víkend a pozornost, která byla v týdnu věnována evropským pohárům, se opět přesouvá na ligové trávníky. Aby vám neunikly podstatné informace a zároveň jste se dozvěděli novinky z útrob stadionů, sledujte speciál Livesport Zpráv, který mapuje nejzajímavější fotbalové dění nejen očima dat.

Pátek 4. října

23:22 – Po 22 letech se do italské reprezentace vrací jméno Maldini. Trenér národního týmu Luciano Spalletti povolal na říjnové zápasy Ligy národů Daniela Maldiniho z Monzy, člena třetí generace slavné fotbalové rodiny.

23:14 – Leganés v úvodním utkání devátého kola LaLigy remizovalo na vlastním hřišti s Valencií 0:0. Oba celky se před zápasem “pyšnily” druhým nejhorším útokem v soutěži, o čemž vypovídal i průběh utkání. V celém duelu byla k vidění jediná střela na bránu, pro fanoušky bylo zajímavých až pár závěrečných minut s šancemi na obou stranách.

22:06 – Hugo Larsson spojil svou další budoucnost s Frankfurtem, jehož barvy hájí od loňského přestupu z Malmö. Švédský záložník podepsal s Eintrachtem novou smlouvu platnou do června 2029.

21:11 – Václav Jurečka dal svůj první gól v turecké lize a dočkal se premiérového vítězství v dresu Rizesporu, kam přestoupil před třemi týdny ze Slavie. Jeho tým doma porazil Antalyaspor 2:1. Nejlepší střelec minulých dvou ročníků české nejvyšší soutěže nastoupil ve čtvrtém utkání v novém působišti poprvé v základní sestavě a ve 38. minutě hlavou po dlouhém centru z pravé strany otevřel skóre.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

20:42 – Tomáš Čvančara nechybí v základní sestavě Mönchengladbachu, který v úvodním utkání šestého kola Bundesligy hraje v Augsburgu. Reprezentační útočník, jenž coby střídající před týdnem rozhodl utkání s Unionem Berlín, se v zahajovací jedenáctce Borussie objevuje poprvé od dubnového 34. kola minulého ročníku. Průběh zápasu můžete sledovat živě na Livesport.cz.

20:26 – Hoffenheim se po čtvrtečním vítězství 2:0 nad Dynamem Kyjev v Evropské lize bude muset obejít bez Pavla Kadeřábka, český obránce si přivodil svalové zranění a nenastoupí v neděli ve Stuttgartu.

Statistiky utkání Hoffenheim – Dynamo Kyjev.
Statistiky utkání Hoffenheim – Dynamo Kyjev.Opta by Stats Perform

19:51 – Citelnou ztrátou pro Manchester City je zranění Rodriho, který po operaci zpřetrhaných vazů a poškozeného menisku v pravém koleni bude chybět do konce sezony. Podle informací Daily Star vidí Citizens jako náhradu za španělského záložníka oporu Interu Nicola Barellu, jehož si však milánský klub cení na astronomických 75 milionů liber (2,27 miliardy korun).

19:48 – Neapol přivítala na úvod sedmého kola Serie A Como, proti němuž se aktuální lídr italské ligy ujal vedení již po 26 vteřinách hry. Třetí nejrychlejší branku Neapole v historii soutěže vstřelil Scott McTominay, rychleji než skotský záložník to stihli jen Hirving Lozano (devět vteřin) a Ezequiel Lavezzi (25).

19:42 – Paul Pogba nebude muset na další oficiální zápas čekat čtyři roky. Zákaz výkonu činnosti, který byl francouzskému záložníkovi udělen v únoru za pozitivní dopingovou kontrolu, mu Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) zkrátila na 18 měsíců. Vrátit do tréninku Juventusu se tak může v lednu příštího roku, do utkání má povoleno naskočit od března. Platit dle rozhodnutí CAS nemusí ani pokutu pět tisíc eur.

19:07 – Útočník Dortmundu Karim Adeyemi, který se v úterním utkání Ligy mistrů blýskl hattrickem při vítězství 7:1 nad Celticem, bude měsíc a půl mimo hru. Dvaadvacetiletý fotbalista si v zápase poranil stehenní sval. Trenér Nuri Sahin v pátek novinářům řekl, že bude postrádat také osmnáctiletého belgického útočníka Juliena Duranvillea, který utrpěl zranění ve stejném utkání.

18:58 – Mikel Arteta se na páteční tiskové konferenci nechal slyšet, že je těžké odhadovat, kdy se kapitán Arsenalu Martin Ödegaard vrátí do hry. Norský záložník však na svém návratu prý usilovně pracuje. Španělský trenér před sobotním zápasem se Southamptonem hovořil také o stavu ukrajinského obránce Oleksandra Zinčenka, ten by se měl vrátit po reprezentační přestávce.

18:07 – Sedmnáctiletý útočník z akademie Wolves Mateus Mané se stal žhavým tématem poté, co ho trenéři Portugalska v pátek nominovali do výběru U18. Překvapivé je, že se tak stalo den poté, co ho do svého kádru zařadila také Anglie. Ve výběru do 17 let nastupoval Mané za Portugalsko, za Albion debutoval před měsícem. V kategorii do 18 let může týmy libovolně střídat, protože není regulována stanovami UEFA.

17:18 – Kapitán belgické reprezentace Kevin De Bruyne vynechá kvůli zranění nadcházející zápasy proti Itálii a Francii v Lize národů a dopředu se omluvil také z listopadových utkání s Itálií a Izraelem. Trenér Domenico Tedesco novinářům řekl, že záložník Manchesteru City se chce šetřit a nemít tak náročný program.

17:00 – Wojciech Szczesny v pátek poprvé trénoval s novými spoluhráči z Barcelony. Polský brankář katalánský klub posílil ve středu odpoledne, upsal se mu do konce sezony.

16:24 – Španělský fotbalista Álvaro Morata vzdal plán bydlet v obci Corbetta u okraje Milána poté, co její starosta prozradil stěhování letní posily AC Milán na sociálních sítích. Jednatřicetiletý kapitán letošních mistrů Evropy uvedl, že kvůli bezpečí své rodiny si bude hledat jiný domov. Moratu však touto "reklamou" nenadchnul a také španělský fotbalista reagoval na instagramu. "Drahý pane starosto, děkuji za to, že jste narušil mé soukromí," napsal ironicky. 

15:35 – Posledním vystoupením v kariéře pro něj měl být duel na konci aktuální sezony, jeho derniérou se však stalo střetnutí s věhlasným soupeřem, v jehož mládeži dělal první fotbalové krůčky. Slovan Bratislava oznámil, že Vladimír Weiss ml. už do dalších zápasů nezasáhne, naposledy se představil v Lize mistrů proti Manchesteru City při prohře 0:4. "Vlado už zkrátka vnitřně necítil, že může týmu na hřišti pomoci," uvedl generální ředitel Slovanu Ivan Kmotrík s tím, že sám hráč se ke svému konci vyjádří prostřednictvím klubových médií v nejbližších dnech.

15:32 – Dortmundu se během několika dní rozrostla marodka, mimo hru je nově také Giovanni Reyna. Americký záložník určitě nezasáhne do sobotního utkání na hřišti Unionu Berlín, důvodem je zraněné tříslo.

15:11 – Jamie Leweling se poprvé v kariéře podívá do německé reprezentace, záložník Stuttgartu byl dodatečně povolán pro nadcházející dva zápasy Ligy národů proti Maďarsku a Nizozemsku. Z týmu naopak kvůli problémům s kyčlí vypadl Jamal Musiala.

14:00 – Stovky policistů v neděli dohlédnou na bezpečnost, veřejný pořádek i dopravu v souvislosti s večerním derby mezi Slavií a Spartou v Edenu. Připraveni budou policisté z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, členové antikonfliktního týmu i speciální a krajské pořádkové jednotky, strážníci nebo policisté se psy a na koních.Při přípravě opatření spolupracuje s pořadateli zápasu, vedením obou klubů i s dopravním podnikem.

13:55 – Trenér národního týmu Ivan Hašek na říjnové zápasy Ligy národů s Albánií a proti Ukrajině pooprvé povolal gólmany Martina Jedličku a Antonína Kinského. Překvapivě chybí nejlepší střelec současného národního týmu Patrik Schick, jenž si chce doléčit drobné šrámy. Po sedmi letech se do reprezentace vrací útočník Jan Kliment, lídr ligové tabulky kanonýrů. Více informací v článku.

13:42 – Útočník Milutin Osmajič z Prestonu dostal za kousnutí soupeře v utkání druhé anglické ligy osmizápasový trest. Černohorský reprezentant navíc musí zaplatit pokutu 15 tisíc liber (asi 454 tisíc korun). Informoval o tom anglický svaz.

13:20 – Sparťanský záložník Qazim Laci nechybí v albánské nominaci na říjnové zápasy Ligy národů s Českem a Gruzií, kterou v pátek oznámil trenér Sylvinho. Mezi 24 hráči jsou tradiční opory Elseid Hysaj, Berat Djimsiti, Ylber Ramadani či Kristjan Asllani, kteří působí v italské lize.

12:01 – Kevin De Bruyne měl během uplynulého roku opakovaně zdravotní problémy a jedním z řešení je dočasný konec v národním týmu. Záložník Manchesteru City není fit a jeho jméno není v nominaci na říjnové duely Ligy národů, k dispozici nebude ani v listopadu. "Požádal o to, zda by nemohl vynechat dva reprezentační srazy. Na mistrovství světa ale chce hrát, podobně jako Romelu Lukaku, který se ještě necítí být připraven a chce zůstat v Neapoli, kde bude pracovat na fyzické kondici," sdělil trenér Domenico Tedesco.

11:22 – Lukáš Vorlický se včera podrobil další operaci. Ofenzivní záložník Slavie má dlouhodobě potíže s kolenem a problém si obnovil ve druhé polovině září, v letošní sezoně si již nezahraje.

09:18 – Jamal Musiala si musí dát pauzu. Ofenzivního záložníka Bayernu trápí bolavá kyčel a nenastoupí o víkendu ve Frankfurtu, jeho jméno vypadlo i z německé nominace pro nadcházející zápasy Ligy národů.

09:03 – Do brazilské nominace pro nadcházející zápasy kvalifikace o postup na MS 2026 byl dodatečně zařazen Lucas Beraldo. Obránce PSG nahradil Bremera, stoper Juventusu si přetrhl kolenní vazy a čeká ho operace.

08:12 – Manchester United v závěru urval remízu 3:3 na půdě FC Porto, zároveň ale potvrdil, že se mu v evropských pohárech zkrátka nedaří. Anglický klub vyhrál jenom jeden z posledních deseti zápasů, a to doma proti FC Kodaň, v dalších devíti duelech zaznamenal pět porážek a čtyři nerozhodné výsledky.

Zmínky