Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fotbalový víkend ONLINE: Jurásek opět trénuje, Ludogorec povede proti Plzni nový kouč

Jurásek se po zranění vrací zpět na hřiště.
Jurásek se po zranění vrací zpět na hřiště.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Oliver Zimmermann
Je tady víkend a pozornost, která byla v týdnu věnována Evropské lize, se opět přesouvá na ligové trávníky. Aby vám neunikly podstatné informace a zároveň jste se dozvěděli novinky z útrob stadionů, sledujte speciál Livesport Zpráv, který mapuje nejzajímavější fotbalové dění nejen očima dat.

PÁTEK 27. ZÁŘÍ

16:40 – Bývalý turecký fotbalista a nyní televizní expert Serhat Akin byl po odchodu ze studia po čtvrtečním zápase Evropské ligy mezi Fenerbahce a Saint-Gilloise postřelen. Neznámý pachatel ho na ulici zasáhl do nohy. Třiačtyřicetiletý Akin o útoku informoval na sociálních sítích, kde sdílel i fotografii zakrváceného kotníku a chodidla. Se zraněním byl převezen do nemocnice.

16:15 – Janov zítra od 18 hodin hostí Juventus a na tribunách budou chybět fanoušci. Zápas se odehraje za zavřenými dveřmi a úřady tím reagují na dění z tohoto týdne - Janov se v poháru střetl s městským rivalem Sampdorií a duel provázely násilnosti fanouškovských táborů, ke střetům příznivců docházelo před utkáním, během něho i po něm.

15:25 – Manchester City dnes potvrdil poměrně očekávanou informaci ohledně absence Rodriho. Španělský záložník si minulý týden poranil koleno a od začátku se vědělo, že se jedná o vážný problém, který hráče podle předpokladů připraví o zbytek sezony.  Více informací najdete v článku.

Rodriho čeká dlouhá pauza.
Rodriho čeká dlouhá pauza.Profimedia

14:20 – Z 27 zápasů pouhé dvě porážky a neuvěřitelných 21 výher. Taková je bilance českých klubů v letošním ročníku evropských pohárů. Po triumfech Sparty a Slavie přidala Plzeň cennou remízu ve Frankfurtu a český koeficient opět vzrostl. Více informací najdete v článku.

14:05 – Liverpool čeká utkání proti Wolverhamptonu a mezi jeho tyče se vrátí Alisson. Brazilský brankář je v pořádku po svalovém zranění, kvůli němuž přišel o poslední dva soutěžní zápasy.

14:00 – Fabian Hürzeler patří mezi největší trenérské komety současnosti. V letech 2022 až 2024 vedl St. Pauli, se kterým letos postoupil do Bundesligy a vysloužil si nabídku z anglického Brightonu, jehož se v červnu ujal jako nejmladší trenér v historii Premier League. Jako hráč si prošel akademií Bayernu, jehož herní DNA má v krvi, nyní má na starosti projekt založený na datovém skautingu a k dispozici letní posily za téměř čtvrt miliardy eur (asi 6,3 miliardy korun). Nejen o tom Hürzeler exkluzivně hovořil s fotbalovým expertem Livesport Zpráv a bývalým záložníkem Kaiserslauternu či Augsburgu Janem Morávkem.

13:55 David Jurásek vyhlíží návrat do sestavy Hoffenheimu. Český obránce si koncem července zlomil ruku a musel na operaci, nyní se úspěšně uzdravuje a absolvoval část dnešního tréninku.

13:45 –  Novým trenérem fotbalistů Dinama Záhřeb se stal Nenad Bjelica. Nahradil Sergeje Jakiroviče, který skončil minulý týden po debaklu 2:9 v Lize mistrů. Chorvatský celek o tom informoval na webu. Bjelica, který v květnu skončil v Unionu Berlín, podepsal s Dinamem víceletou smlouvu. Záhřebského klubu se rodák z Osijeku ujal podruhé, tým vedl už v letech 2018 až 2020 a získal s ním dva tituly.

12:20 – Fotbalisté Barcelony odehrají nejbližší venkovní utkání v Lize mistrů bez svých příznivců. Evropská fotbalová unie (UEFA) potrestala španělský klub kvůli opakovanému rasistickému chování fanoušků v Monaku, kde v minulém týdnu Katalánci prohráli v dlouhém oslabení 1:2. Z rozhodnutí UEFA nesmí Barcelona prodávat vstupenky na duel proti Crvené Zvezdě, který se bude hrát v Bělehradě 6. listopadu. UEFA o verdiktu Kontrolní, etické a disciplinární komise (CEBD) informovala v prohlášení.

12:15 – Německá média po čtvrteční remíze Frankfurtu 3:3 s Plzní v úvodním kole fotbalové Evropské ligy kritizují především chybujícího brankáře Kauu Santose. Novináři vyčítají ztrátu dvougólového náskoku nejen Brazilci, ale také bohorovné obraně Eintrachtu v závěru zápasu. Více informací najdete v článku.

12:00 – Fotbalisty Ludogorce povede příští týden do utkání Evropské ligy v Plzni nový kouč Igor Jovičevič. Padesátiletý Chorvat nahradil dočasného trenéra Zahariho Sirakova, který se po měsíci a půl vrací k B-týmu. Vítěz posledních 13 ročníků bulharské ligy o tom informoval na klubovém webu. Sirakov přepustil svoji pozici novému kouči hned po středeční domácí porážce 0:2 s pražskou Slavií, což pro něj byla v devátém utkání první soutěžní prohra.

08:00 – Trenér Miroslav Koubek byl pyšný na fotbalisty Plzně za to, že v úvodním utkání hlavní fáze Evropské ligy ve Frankfurtu dokázali v závěru smazat dvoubrankové manko a s velkým favoritem remizovali 3:3. Třiasedmdesátiletý kouč v nadsázce uvedl, že se po senzačním vyrovnání v závěrečných minutách uklidní až poté, co si dá cigárko. Na tiskové konferenci si zároveň pochvaloval, jak jeho svěřenci zareagovali na víkendovou porážku 0:3 v lize na Slavii. Více informací najdete v článku.