Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fotbalový víkend ONLINE: Černý i plzeňský Adu v nejlepší sestavě třetího kola Evropské ligy

Livesport
Václav Černý se stal nejlepším hráčem 3. kola Evropské ligy.
Václav Černý se stal nejlepším hráčem 3. kola Evropské ligy.Steve Welsh / PA Images / Profimedia
Je tady víkend a pozornost, která byla v týdnu věnována evropským pohárům, se opět přesouvá na ligové trávníky. Aby vám neunikly podstatné informace a zároveň jste se dozvěděli novinky z útrob stadionů, sledujte speciál Livesport Zpráv, který mapuje nejzajímavější fotbalové dění nejen očima dat.

10:50 – Záložník Lazia Řím Loum Tchaouna kvůli rasistickým urážkám z tribun nedohrál čtvrteční zápas Evropské ligy na hřišti Twente. Trenér italského celku Marco Baroni prohlásil, že francouzský fotbalista byl tak vytočený, že ho raději vystřídal. Jednadvacetiletého Tchaounu v závěru zápasu rozlítili fanoušci, kteří podle něj napodobovali opičí skřeky. "Bohužel můžu potvrdit, že hráč to všechno slyšel," prohlásil Baroni v rozhovoru pro italskou televizní stanici Sky Sports. UEFA se zatím k události nevyjádřila.

10:00 – Václav Černý z Rangers se díky působivému vystoupení v duelu s rumunským FCSB stal nejlepším hráčem zápasů třetího kola Evropské ligy. Český ofenzivní křídelník se podílel na vítězství 4:0 dvěma góly a jednou nahrávkou a v ratingu Livesportu si vysloužil za svůj výkon známku 9.5.

Do nejlepší jedenáctky se dostal i útočník Viktorie Plzeň Prince Kwabena Adu, který na hřišti řeckého PAOKu připravil dva góly Západočechů a navíc mu ještě jeho gólovou trefu neuznali sudí po zásahu VARu. Ghanský útočník obdržel známku 8.0, Plzeň ale nakonec dvoubrankový náskok neudržela a remizovala 2:2. Více informací najdete v článku.

Sestava 3. kola Evropské ligy
Sestava 3. kola Evropské ligyLivesport

09:50 – Navzdory čtvrteční prohře fotbalistů Slavie 0:1 v Bilbau ve třetím kole ligové fáze Evropské ligy španělský tisk vyzdvihl výkon aktuálního lídra české soutěže. Podle něj byli Pražané skvělí a zasloužili si na San Mamés zvítězit. Za strůjce úspěchu baskického celku média označila brankáře Julena Agirrezabalu a střelce jediného gólu Nica Williamse. Více informací najdete v článku.

Foto: Cordon Press / ddp USA / Profimedia
Foto: Cordon Press / ddp USA / ProfimediaProfimedia

09:35 – Jerdy Schouten si minulý týden přivodil svalové zranění, nenastoupil proti PSG a nebude se jednat o jeho jedinou absenci. Záložník PSV Eindhoven za sebou má podrobné vyšetření, před sebou pak několikatýdenní pauzu.

08:45 – Benjamin Weber bude i nadále pracovat jako sportovní ředitel berlínské Herthy, druholigový německý klub s ním prodloužil kontrakt do června 2027.