Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fotbalový víkend ONLINE: Barcola úřadoval a zařídil PSG výhru, Vlašim přestřílela rezervu Ostravy

Aktualizováno
Barcola uspěl proti Rennes dvakrát.
Barcola uspěl proti Rennes dvakrát.FRANCK FIFE / AFP
Je tady víkend a pozornost, která byla v týdnu věnována Evropské lize, se opět přesouvá na ligové trávníky. Aby vám neunikly podstatné informace a zároveň jste se dozvěděli novinky z útrob stadionů, sledujte speciál Livesport Zpráv, který mapuje nejzajímavější fotbalové dění nejen očima dat.

PÁTEK 27. ZÁŘÍ

23:06 – PSG potvrdilo ve francouzské Ligue 1 roli favorita a Rennes porazilo 3:1. Dvěma góly k tomu výrazně pomohl útočník Bradley Barcola.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

22:49AC Milán zvítězil v Serii A nad Lecce 3:0 a vyhrál potřetí za sebou. V závěru prvního poločasu skórovali Morata, Hernández a Pulisic.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

22:27Dortmund porazil v Bundeslize předposlední Bochum 4:2, i když prohrával 0:2. Dvěma góly přispěl k obratu Serhou Guirassy. Více informací v článku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

22:10Barcelona stále řeší, jak se zbavit vysokého platu Frenkieho de Jonga. Interně se prý Katalánci domluvili, že jsou ochotni Nizozemcovi ze zatím nezaplacených odměn převést 18 milionů eur za podmínky, že během příštího roku odejde.

21:39 – Sparta doma nečekaně podlehla v 10. kole Chance Ligy Olomouci 2:3. V nejvyšší soutěži prohrála na Letné poprvé od loňského května a sérii 21 zápasů. V neúplné tabulce zůstal obhájce titulu o skóre druhý za Slavií, která je jediným neporaženým týmem v soutěži. Navíc má k dobru nedělní vršovické derby na hřišti Bohemians 1905. Více informací v článku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

21:02 – Trenér Celtiku Brendan Rodgers si postěžoval na to, jak se ve Skotsku určují termíny zápasů. Zatímco Borussia Dortmund před vzájemným zápasem v Lize mistrů hraje již v pátek, muži z Glasgow se kvůli televiznímu výběru střetnou se St. Johnstone až v sobotu večer.

20:49 – Fotbalisté Auxerre na svém hřišti v 6. kole Ligue 1 hladce porazili Brest 3:0. Góly dávali Owusu, Jubal z penalty a Traore. Domácí slaví výhru po čtyřech porážkách.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

20:07Vlašim v 11. kole druhé ligy zdolala doma 3:2 rezervu Baníku Ostrava B a posunula se na třetí místo neúplné tabulky o skóre před Vyškov, který má k dobru sobotní duel s Táborskem. Slezané prohráli pošesté za sebou a zůstávají poslední.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

20:01Alessandro Circati musí na hodně dlouho zapomenout na fotbal. Australský obránce ve službách Parmy si přetrhl kolenní vazy a půjde na operaci, mimo hru bude minimálně šest měsíců.

Circati je mimo sestavu.
Circati je mimo sestavu.Livesport

18:46 – Italské úřady přišly s dalšími postihy pro fanoušky Janova a Sampdorie, jejichž střety provázely středeční pohárový souboj obou městských rivalů. Prvoligový klub odehraje sobotní duel s Juventusem před prázdným hledištěm, fanoušci obou týmů pak mají zakázány výjezdy na nejbližší tři venkovní zápasy.

18:04 – Česká fotbalistka Andrea Stašková, která v kvalifikaci Ligy mistryň vyřadila s Galatasarayem Istanbul pražskou Slavii, se v základní skupině A může těšit na zápasy s osminásobným vítězem soutěže Lyonem, Wolfsburgem a AS Řím. V italském klubu působí brankářka Olivie Lukášová, která je však dlouhodobě zraněná.

17:53Mikel Merino v létě přestoupil z Realu Sociedad do Arsenalu, nové angažmá začal zraněním (rameno) a čeká na první start. Pozitivní je poslední vývoj, španělský záložník tento týden trénoval individuálně a není vyloučeno, že se objeví v nominaci na úterní duel Ligy mistrů proti PSG.

16:40 – Bývalý turecký fotbalista a nyní televizní expert Serhat Akin byl po odchodu ze studia po čtvrtečním zápase Evropské ligy mezi Fenerbahce a Saint-Gilloise postřelen. Neznámý pachatel ho na ulici zasáhl do nohy. Třiačtyřicetiletý Akin o útoku informoval na sociálních sítích, kde sdílel i fotografii zakrváceného kotníku a chodidla. Se zraněním byl převezen do nemocnice.

16:15 – Janov zítra od 18 hodin hostí Juventus a na tribunách budou chybět fanoušci. Zápas se odehraje za zavřenými dveřmi a úřady tím reagují na dění z tohoto týdne - Janov se v poháru střetl s městským rivalem Sampdorií a duel provázely násilnosti fanouškovských táborů, ke střetům příznivců docházelo před utkáním, během něho i po něm.

15:25 – Manchester City dnes potvrdil poměrně očekávanou informaci ohledně absence Rodriho. Španělský záložník si minulý týden poranil koleno a od začátku se vědělo, že se jedná o vážný problém, který hráče podle předpokladů připraví o zbytek sezony.  Více informací najdete v článku.

Rodriho čeká dlouhá pauza.
Rodriho čeká dlouhá pauza.Profimedia

14:20 – Z 27 zápasů pouhé dvě porážky a neuvěřitelných 21 výher. Taková je bilance českých klubů v letošním ročníku evropských pohárů. Po triumfech Sparty a Slavie přidala Plzeň cennou remízu ve Frankfurtu a český koeficient opět vzrostl. Více informací najdete v článku.

14:05 – Liverpool čeká utkání proti Wolverhamptonu a mezi jeho tyče se vrátí Alisson. Brazilský brankář je v pořádku po svalovém zranění, kvůli němuž přišel o poslední dva soutěžní zápasy.

14:00 – Fabian Hürzeler patří mezi největší trenérské komety současnosti. V letech 2022 až 2024 vedl St. Pauli, se kterým letos postoupil do Bundesligy a vysloužil si nabídku z anglického Brightonu, jehož se v červnu ujal jako nejmladší trenér v historii Premier League. Jako hráč si prošel akademií Bayernu, jehož herní DNA má v krvi, nyní má na starosti projekt založený na datovém skautingu a k dispozici letní posily za téměř čtvrt miliardy eur (asi 6,3 miliardy korun). Nejen o tom Hürzeler exkluzivně hovořil s fotbalovým expertem Livesport Zpráv a bývalým záložníkem Kaiserslauternu či Augsburgu Janem Morávkem.

13:55 David Jurásek vyhlíží návrat do sestavy Hoffenheimu. Český obránce si koncem července zlomil ruku a musel na operaci, nyní se úspěšně uzdravuje a absolvoval část dnešního tréninku.

13:45 –  Novým trenérem fotbalistů Dinama Záhřeb se stal Nenad Bjelica. Nahradil Sergeje Jakiroviče, který skončil minulý týden po debaklu 2:9 v Lize mistrů. Chorvatský celek o tom informoval na webu. Bjelica, který v květnu skončil v Unionu Berlín, podepsal s Dinamem víceletou smlouvu. Záhřebského klubu se rodák z Osijeku ujal podruhé, tým vedl už v letech 2018 až 2020 a získal s ním dva tituly.

12:20 – Fotbalisté Barcelony odehrají nejbližší venkovní utkání v Lize mistrů bez svých příznivců. Evropská fotbalová unie (UEFA) potrestala španělský klub kvůli opakovanému rasistickému chování fanoušků v Monaku, kde v minulém týdnu Katalánci prohráli v dlouhém oslabení 1:2. Z rozhodnutí UEFA nesmí Barcelona prodávat vstupenky na duel proti Crvené Zvezdě, který se bude hrát v Bělehradě 6. listopadu. UEFA o verdiktu Kontrolní, etické a disciplinární komise (CEBD) informovala v prohlášení.

12:15 – Německá média po čtvrteční remíze Frankfurtu 3:3 s Plzní v úvodním kole fotbalové Evropské ligy kritizují především chybujícího brankáře Kauu Santose. Novináři vyčítají ztrátu dvougólového náskoku nejen Brazilci, ale také bohorovné obraně Eintrachtu v závěru zápasu. Více informací najdete v článku.

12:00 – Fotbalisty Ludogorce povede příští týden do utkání Evropské ligy v Plzni nový kouč Igor Jovičevič. Padesátiletý Chorvat nahradil dočasného trenéra Zahariho Sirakova, který se po měsíci a půl vrací k B-týmu. Vítěz posledních 13 ročníků bulharské ligy o tom informoval na klubovém webu. Sirakov přepustil svoji pozici novému kouči hned po středeční domácí porážce 0:2 s pražskou Slavií, což pro něj byla v devátém utkání první soutěžní prohra.

08:00 – Trenér Miroslav Koubek byl pyšný na fotbalisty Plzně za to, že v úvodním utkání hlavní fáze Evropské ligy ve Frankfurtu dokázali v závěru smazat dvoubrankové manko a s velkým favoritem remizovali 3:3. Třiasedmdesátiletý kouč v nadsázce uvedl, že se po senzačním vyrovnání v závěrečných minutách uklidní až poté, co si dá cigárko. Na tiskové konferenci si zároveň pochvaloval, jak jeho svěřenci zareagovali na víkendovou porážku 0:3 v lize na Slavii. Více informací najdete v článku.