Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fotbalista Hee-Chan čelil rasismu: Všichni jsme stejné lidské bytosti. Chovejte se dospěle

Hwang Hee-Chan zamířil do Premier League z německého Lipska.
Hwang Hee-Chan zamířil do Premier League z německého Lipska.Profimedia
Útočník Wolverhamptonu Wanderers Hwang Hee-Chan (26) vyzval sportovní fanoušky po celém světě k ukončení rasismu, přičemž žádá, aby zaujali "dospělejší postoj". Jihokorejský fotbalista tak učinil poté, co byl během předsezonního přátelského utkání v Portugalsku vystaven údajným rasistickým urážkám.

Po nedělní remíze 1:1 s portugalským týmem Farense, kterému vstřelil Jihokorejec Hwang Hee-Chan gól z pokutového kopu, odsoudili Wolves v prohlášení na klubových sítích údajné rasistické urážky fanoušků soupeře. Zástupci anglického klubu však neupřesnily, na koho pokřiky mířily.

"S velkým zklamáním oznamujeme, že se jeden z našich hráčů stal během dnešního večerního utkání s SC Farense terčem diskriminačních urážek ze strany fanoušků soupeře," uvedl 10. celek loňského ročníku Premier League.

"Incident nahlásíme UEFA a požádáme soupeře a příslušné orgány o prošetření. Rasismus v jakékoli podobě je naprosto nepřijatelný a nikdy by neměl zůstat bez odezvy," stálo rovněž v prohlášení klubu z Wolverhamptonu.

O koho šlo, potvrdil až samotný hráč na Instagramu. Hwang Hee-Chan v úterním příspěvku na sociální síti poděkoval svému klubu i fanouškům za vzkazy podpory.

"Všichni jsme stejné lidské bytosti," uvedl Jihokorejec a vzápetí doplnil: "Všichni musíme mít vyzrálý přístup k užívání si sportu. Opravdu doufám, že dnešek by mohl být posledním dnem, kdy lidé trpí rasismem, a to nejen ve sportu, ale všude. Ne rasismu."

Své tažení blížícím se ročníkem Premier League zahájí fotbalisté Wolves v sobotu 6. srpna na hřišti Leeds United a v sestavě by neměl chybět ani autor dosavadních pěti branek z nejslavnější soutěže světa Hwang Hee-Chan.

Prohlédněte si program Wolves v nadcházející sezoně