Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo přidal další rekord do sbírky. Nestárnoucí hvězda dala gól ve 23. sezoně v řadě

Cristiano Ronaldo se střelecky prosadil ve 23. sezoně v řadě.
Cristiano Ronaldo se střelecky prosadil ve 23. sezoně v řadě.AFP
Cristiano Ronaldo (39) byl za svou gólovou nenasytnost odměněn dalším rekordem. Nový ročník v Saúdské Arábii načal brankou a asistencí při výhře Al Nassru 2:0 nad Al Taawonem v semifinále tamního Superpoháru. Díky tomu se stal prvním fotbalistou v historii, jenž na nejvyšší úrovni skóroval již 23 sezon v řadě.

Al Taawon – Al Nassr 0:2

Ve svých téměř 40 letech zůstává Ronaldo stále hladovým. Dravost po zářezech na pažbě přinesla útočníkovi minulou sezonu 44 gólů a 13 asistencí napříč soutěžemi. Nadcházející kulaté narozeniny hvězdného Portugalce očividně nebrzdí. I mimo starý kontinent totiž dál láme střelecké rekordy.

Poslední bariéra, kterou CR7 překonal, přišla hned při startu nového saúdskoarabského ročníku. Al Nassr hrál o účast ve finále Superpoháru a Ronaldo k tomu přispěl kromě asistence i gólem, který zpečetil postup. Zásah zároveň znamenal, že hráč ze souostroví Madeira se na nejvyšší úrovni prosadil již 23. sezonu v řadě.

Poslední Ronaldovy sezony.
Poslední Ronaldovy sezony.Livesport

Vzhledem k výjimečné délce jeho zářivé kariéry, v níž získal nespočet kolektivních i individuálních ocenění, nemusí být překvapením, že takového milníku nedosáhl žádný jiný hráč.

Obvykle je za úctyhodnou dlouholetost brána kariéra na nejvyšší úrovni začínající v 18 letech a završená kolem 35. roku života. Tento úspěch dá dohromady 17 let vrcholového sportování, legendární Portugalec ale zvládl už o šest sezon víc. Nadto stále nehodlá pověsit kopačky na hřebík.

Vše začalo 7. října 2002, v šestém hracím dni portugalské ligy. Tehdy mladý Ronaldo teprve začínal s profesionálním fotbalem v týmu Sporting Lisabon a otevřel si v něm i střelecké konto. To se o 22 let později rozrostlo už na téměř 900 zásahů. Na své cestě přitom zažil velkolepé sezony. Nezapomenutelný je z jeho pohledu například ročník 2014/15, v němž za Real Madrid nastřílel 61 gólů v 54 zápasech, 48 z nich v LaLize.