Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hradecký, nebo Kovář? Alonso nechává v Leverkusenu brankářskou otázku otevřenou

Xabi Alonso má stále o čem přemýšlet.
Xabi Alonso má stále o čem přemýšlet.Profimedia
Trenér Xabi Alonso (42) nechává otázku brankářské jedničky u Bayeru Leverkusen před začátkem sezony otevřenou. Rozhodnutí, jak budou gólmani Lukáš Hradecký (34) a Matěj Kovář (24) v barvách aktuálního německého šampiona nasazováni, tedy zatím nepadlo. "V tuto chvíli nemáme žádný plán, řešíme to zápas od zápasu," řekl Alonso před sobotním utkáním Superpoháru proti Stuttgartu.

Kapitán Hradecký v minulé sezoně pravidelně chytal v Bundeslize, zatímco Kovář stál mezi tyčemi v Poháru DFB a Evropské lize. Alonso ví, že předchozí ročník byl pro Kováře velmi důležitý, ale zároveň nezapomněl pochválit také Hradeckého, který podával výkony na vysoké úrovni. "Oba jsou pro nás velmi dobrou variantou, konkurence je třeba na všech pozicích. Je totiž mnoho soutěží, ve kterých můžeme hrát," řekl španělský trenér.

Kdo bude stát v brance během Superpoháru, se tedy teprve uvidí. Proti Stuttgartu však bude Alonso nadále spoléhat na internacionála Jonathana Taha, o kterého se uchází Bayern Mnichov. "Nemám k tomuto případu žádné nové informace. Pokud bude Jonathan s námi, budu s ním počítat. Je pro nás velmi důležitý," řekl kouč. Alonso však také zdůraznil, že přestupový trh je ještě téměř dva týdny otevřený.

Mezitím se zdá, že se blíží přestup útočníka Adama Hložka k ligovému rivalovi TSG Hoffenheim. Útočník se již nezapojil do tréninku s klubem, protože dostal povolení k absolvování zdravotní prohlídky. Alonso to v pátek potvrdil.

Leverkusen – Stuttgart (sobota, 20:30)