Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Směr Turecko. Jurečka dává sbohem Slavii, jeho přesun do Rizesporu už potvrdil i Romano

Aktualizováno
Václav Jurečka má namířeno do Turecka.
Václav Jurečka má namířeno do Turecka.Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia
Dvě sezony po sobě ovládl střeleckou tabulku nejvyšší české ligy. Přesto se Václav Jurečka (30) napevno neusadil v sestavě trenéra Jindřicha Trpišovského. Zejména proto nyní odchovanec opavského fotbalu míří do Turecka, kde je podle informací serveru Seznam Zprávy dohodnutý s Rizesporem.

Jak uvádí Seznam Zprávy, Jurečka by měl během čtvrtka v Rizesporu podstoupit zdravotní prohlídku, která jako poslední brání jeho transferu. V novém prostředí by měl člen širšího kádru české reprezentace podepsat smlouvu na dva roky.

Pokud transfer klapne, Slavia využije poslední šanci k jeho zpeněžení. Bývalý forvard Slovácka má totiž v Edenu kontrakt platný do konce aktuální sezony. O zájmu tureckých klubů se spekulovalo delší dobu, renomovaný novinář Fabrizio Romano dokonce psal o klubech z Itálie. "Václav Jurečka, po němž se vyptávaly německé kluby, zvažuje další možnosti, mezi které patří také týmy i Itálie. Kontakty již proběhly a v případě dobré nabídky by mohl odejít," uvedl před třemi týdny specialista na přestupy.

Bilance Václava Jurečky ve Slavii.
Bilance Václava Jurečky ve Slavii.Livesport / Profimedia

Romano se k Jurečkově situaci vyjádřil i nyní. Podle italského specialisty na přestupy jsou podmínky transferu už dohodnuté. Na spadnutí tak je v krátké době další přesun českého hráče do turecké ligy. Minulý týden odešel z Fiorentiny do Kasimpasy reprezentační záložník Antonín Barák.

Odchod ze Slavie nedávno nepřímo potvrdil i Jaroslav Tvrdík. "Jurečka má rok do konce smlouvy. Pokud přijde dobrá nabídka, umím si představit, že ho uvolníme," potvrdil dříve v létě šéf vršovického klubu. Ještě jasněji bylo, když český vicemistr zveřejnil soupisku pro Evropskou ligu, kde nejlepší střelec posledních dvou ligových ročníků chyběl.

Jurečka odchází z české ligy s bilancí 165 utkání a 68 gólů. Kromě Slavie a Slovácka si zahrál nejvyšší soutěž i za rodnou Opavu. V národním týmu má na kontě v devíti zápasech jeden zásah. Naposledy reprezentoval před rokem v kvalifikačním duelu s Faerskými ostrovy. V Rizesporu si zahraje i se dvěma bývalými hráči pražské Sparty. V aktuálně 12. týmu turecké ligy působí dánský obránce Casper Höjer a bulharský útočník Martin Minčev.

Další přestupy a spekulace