Mourinho opět na scéně? Hvězdný trenér je blízko dohody s tureckým Besiktasem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mourinho opět na scéně? Hvězdný trenér je blízko dohody s tureckým Besiktasem

Mourinho by mohl zamířit do Turecka.
Mourinho by mohl zamířit do Turecka.Profimedia
Besiktas čeká finále Tureckého poháru proti Trabzonsporu, jinak se mu ale sezona nepovedla a vedení pravidelně střídalo trenéry. Istanbulský klub tak hledá někoho, kdo ho vrátí na vrchol a rozhodně se neupejpá.

Na lavičce Besiktase se během uplynulého roku vystřídali Senol Günes, Burak Yilmaz, Riza Calimbay, Fernando Santos a od poloviny dubna u kormidla dočasně zaskakuje Toprak Topraktepe. A dalším na radaru představitelů je hvězdný José Mourinho.

"Josého Mourinha jsme kontaktovali před měsícem a naší nabídku uvítal. Už jsme vyřešili ekonomické detaily a příští týden letíme do Itálie, abychom se sešli tváří v tvář," prozradil viceprezident klubu Hüseyin Yücel.

Portugalec má za sebou řadu atraktivních angažmá, přičemž naposledy vedl AS Řím. Besiktas má s jeho krajany dobré zkušenosti, cenné služby mu během hráčské kariéry odváděl Ricardo Quaresma a aktuálně není vyloučen návrat někdejšího křídelníka do Istanbulu.

"Pokud s Mourinhem najdeme společnou řeč a dohodneme se, doporučíme mu, aby do svého trenérského týmu zařadil Ricarda Quaresmu," dodal Yücel.