Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kuchta ozdobil debut asistencí. Je skvělé ho mít v týmu, rozplýval se trenér Midtjyllandu

Jan Kuchta se rozkoukal v novém dresu velmi rychle.
Jan Kuchta se rozkoukal v novém dresu velmi rychle.@fcmidtjylland
Skvělý debut. Jan Kuchta (27) se v Midtjyllandu rozkoukal opravdu rychle, neboť hned ve svém úvodním zápase dánské nejvyšší soutěže přispěl k vítězství Vlků. Český forvard se dostal na hřiště v 70. minutě a o chvilku později už asistoval u gólu Ousmaneho Diaa (20). Úřadující dánský mistr, který ve středu vypadl v boji o Ligu mistrů na hřišti Slovanu Bratislava, tak i díky nové posile porazil Silkeborg 3:1 a udržel se v čele tabulky Superligy.

Český útočník, který do dánského klubu přestoupil teprve v pátek večer, po zápase sklidil chválu od trenéra Thomase Thomasberga. "Jan přinesl kvalitu a jistý klid, který pramení z jeho zkušeností. Je skvělé mít ho v týmu, našemu mladému týmu hodně pomůže," řekl kouč Midtjyllandu.

Ten je po sedmém kole první s bilancí pěti výher a dvou remíz, v příštím zápase čeká Kuchtu domácí premiéra a hned souboj s největším dánským klubem – FC Kodaň.

Pořadí na čele dánské Superligy.
Pořadí na čele dánské Superligy.Livesport

Liberecký rodák Kuchta, jenž v Midtjyllandu navazuje na práci Filipa Nováka, Václava Kadlece či svého současného spoluhráče Adama Gabriela, v Dánsku absolvuje druhé zahraniční angažmá. V mládeži prošel oběma pražskými "S", poté v Česku nastupoval za Bohemians 1905, Žižkov, Slovácko, Teplice, Liberec a Slavii, s níž se stal před odchodem do Ruska v roce 2021 mistrem ligy. V domácí nejvyšší soutěži má bilanci 174 startů a 68 branek.

Silkeborg – Midtjylland 1:3