Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Českou ligu opustil král střelců. Jurečka přestoupil do Rizesporu, zahraje si s ex-sparťany

Jurečka bude působit v Turecku.
Jurečka bude působit v Turecku.Rizespor
Dvě sezony po sobě získal v tuzemsku korunu pro krále střelců, přesto v kádru pražské Slavie neměl jisté místo. A tak se Václav Jurečka (30) na konci přestupového období rozhodl dát Edenu sbohem. Odchovanec opavského fotbalu přestoupil do tureckého Rizesporu, kde bude nastupovat po boku dvou ex-sparťanů Caspera Höjera (29) a Martina Minčeva (23). S aktuálně 12. týmem tabulky podepsal autor 68 ligových branek smlouvu na dva roky a s opcí na další sezonu.

Jurečka přišel do Slavie před dvěma lety ze Slovácka. V minulé sezoně nasázel v lize 19 gólů, rok předtím ještě o jeden více. Ve vršovickém klubu dal v 81 soutěžních utkáních 49 branek, na začátku ročníku ale vypadl z užšího kádru a trenéři ho ani nezapsali na soupisku pro Evropskou ligu.

Jurečka odchází z české ligy s bilancí 165 utkání a 68 gólů. Kromě Slavie a Slovácka si zahrál nejvyšší soutěž i za rodnou Opavu. V národním týmu má na kontě v devíti zápasech jeden zásah. Naposledy reprezentoval před rokem v kvalifikačním duelu s Faerskými ostrovy.

V Rizesporu si Jurečka zahraje i se dvěma bývalými hráči pražské Sparty. V aktuálně 12. týmu turecké ligy působí dánský obránce Höjer a bulharský útočník Minčev.

Jurečka a jeho statistky za Slavii.
Jurečka a jeho statistky za Slavii.Livesport / Profimedia

Tabulka turecké Super Lig