Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hanousek bude hrát v Řecku. Po zvláštním konci v Ankaragücü posílil ligového nováčka

Aktualizováno
Matěj Hanousek bude hrát v Řecku.
Matěj Hanousek bude hrát v Řecku.Profimedia
Matěj Hanousek (31) se po nešťastném konci angažmá v tureckém Ankaragücü může těšit na novou výzvu. Bývalý hráč pražské Sparty se dohodl s aténským klubem Athens Kallithea. S nováčkem nejvyšší řecké soutěže podepsal smlouvu jako volný hráč a potvrdil tak dopolední informace Livesport Zpráv.

Hanousek v Ankaragücü působil od března 2023 a za turecký klub odehrál 32 ligových zápasů, ve kterých připravil dvě branky. Až do února byl český bek stálým členem základní sestavy celku z tureckého hlavního města, poté ale přišel zlom a celou druhou polovinu sezony strávil mimo kádr A-týmu.

“Poslední dva měsíce před koncem přestupového období jsem odehrál každý zápas a měl jsem ve smlouvě, že pokud nastoupím do určitého počtu utkání v základu, smlouva se mi automaticky prodlužuje o rok. Pak mě ale kontaktovalo vedení klubu s tím, že by se na mou smlouvu chtěli podívat a tu klauzuli zrušit. ” prozradil Hanousek v březnu v podcastu Livesport Daily. 

Livesport Daily #223: Trest za napadení rozhodčího má být devastační, říká Hanousek z Ankaragücü
Livesport

Hanouskovi klub za změnu smlouvy nabídl finanční kompenzaci, bývalý hráč Sparty ji ale odmítl a klub ho vyřadil z kádru. “Nechtěli za žádnou cenu, aby se klauzule aktivovala, takže jsem se pro ně stal zbytečným. Vyřadili mě ze soupisky. To znamená, že i když mám platnou smlouvu, do konce sezony hrát nemůžu," popsal český obránce strastiplný konec v klubu. 

Hanousek v české nejvyšší soutěži působil v Dukle, Jablonci nebo Spartě v rudém dresu ale nastoupil naposledy v závěru sezony 2020/2021. Poté se vydal na hostování do polské Wisly Krakov, půl roku strávil v tureckém Gaziantepu a další rok a půl spojil s Ankaragücü. 

Nyní ho čeká nová výzva v Řecku, kde se upsal nováčkovi tamní nejvyšší soutěže.