Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vitík ve stopách Jankulovského? Neapol v něm vidí nástupce bývalé opory

Mohl by Martin Vitík opustit Spartu?
Mohl by Martin Vitík opustit Spartu?Profimedia
Má za sebou vydařený rok. Vyhrál titul se Spartou, zahrál si na EURO do 21 let, na podzim se probil do seniorské reprezentace a s týmem si zajistil evropské poháry i v jarní části sezony. Ty už se však Martina Vitíka (20) nemusí týkat. Podle spekulací z Itálie ho sleduje Neapol, mistr minulého ročníku.

Neapolský prezident Aurelio De Laurentiis uvedl, že chce v zimě posilovat kádr. Zacelit je potřeba především defenzivu, kde vznikl kráter po odchodu stopera Min-Jae Kima, jenž byl jedním z důležitých článků mistrovské sezony.

Jenže v létě odešel do Bayernu Mnichov a obrana Neapole výrazně oslabila. Už nyní v polovině sezony inkasovala 21 branek, přičemž v minulé sezoně to bylo celkem 28.

Neapol v této sezoně nehraje podle představ.
Neapol v této sezoně nehraje podle představ.Livesport

De Laurentiis tak plánuje hledat stopera. Požadavky jsou mladý hráč s potenciálem a ideálně ze zahraničí. Z toho Neapoli vyplula dvě jména – sparťanský střední obránce Vitík a čtyřiadvaetiletý Mats Wieffer z Feyenoordu.

U obou hráčů se vedení líbí jejich výška, právě to byl aspekt, který tým ztratil s odchodem Kima (190 centimetrů). Vitík měří 193 centimetrů, Wieffer 188 centimetrů. Oba navíc umí i podpořit ofenzivu a vstřelili shodně tři branky.

Podle informací Livesport Zpráv ale v posledních týdnech k žádným kontaktům mezi klubem a italskou stranou nedošlo a počítalo se s tím, že hráč zůstane na jaře ve Spartě. Interes Neapole ale může vše změnit.

Roli budou hrát finance

Roli při rozhodování mohou hrát i finance. Italové informují o tom, že Vitíkova cenovka je podle odhadů 5 milionů eur, avšak když se srovnají poslední odchody sparťanských hráčů do zahraniční, lze očekávat, že by si Pražané řekli minimálně o dvojnásobek. O šest let starší Dávid Hancko odcházel do Feyenoordu za 8 milionů eur.

Wieffer má údajně hodnotu 20 milionů eur, ale i zde se dá předpokládat, že si klub z Rotterdamu řekne vyšší sumu.

Poslední Vitíkovy sezony.
Poslední Vitíkovy sezony.Livesport

Vitík byl už v minulosti několikrát spojován s odchodem do Serie A (mluvilo se například o AC Milán) či do Ajaxu, ale tyto spekulace ze zahraničí se nikdy nenaplnily. V Neapoli dosud působil jen jeden český fotbalista – na přelomu milénia pod Vesuvem hrál obránce Marek Jankulovski, než přestoupil do Udinese.