Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Udinese pokračuje ve fantastické jízdě. Porazilo Cagliari a dál pronásleduje italskou špičku

Livesport
Udinese dál pronásleduje italskou špičku.
Udinese dál pronásleduje italskou špičku.AFP
Udinese na domácí půdě potvrdilo roli favorita a zdolalo Cagliari 2:0. Ráz zápasu určila druhá žlutá a tím pádem červená karta pro hostujícího záložníka Antoina Makoumboua (26) ve 30. minutě. Od tohoto momentu domácí zcela převzali otěže zápasu a došli si pro vítězství.

Udinese – Cagliari 2:0

Domácí celek byl od úvodu utkání aktivnější. Sandi Lovrič zkusil štěstí z hranice pokutového území, ale Simone Scuffet si s jeho střelou poradil. Hosté museli bránit i za cenu faulů, což se šeredně nevyplatilo. Antoine Makoumbou byl v soubojích příliš tvrdý, první žluté varování mu nestačilo a po půlhodině hry šel po dalším ostrém faulu předčasně ze hřiště.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Svěřencům Kosty Runjaiče stačilo osm minut na využití přesilovky. Hassan Kamara poslal lehký centr a přesnou hlavičkou se do pravého horního rohu prosadil Lorenzo Lucca. Do přestávky poté byli na míči pouze domácí a odnesli si do kabiny zasloužený náskok.

V polovině druhého poločasu bylo Udinese blízko zdvojnásobení svého vedení, ale Lovrič svou šanci opět nevyužil. Definitivně o vítězství rozhodl v 78. minutě anglický útočník Keinan Davis, který obdržel přesnou přihrávku od Jespera Karlströma, prodral se až do pokutového území a překonal Scuffeta. Cagliari, které po celý zápas nevystřelilo na branku, tak přišlo o sérii tří zápasů bez porážky a stále je nebezpečně blízko sestupovému pásmu.

Turín – Como 1:0

Como, kterému se na venkovních hřištích příliš nedaří, vstoupilo do utkání lépe. Do první šance se dostal Nico Paz, ale z nadějné pozice nemířil přesně. Ve 24. minutě běžel proti brance domácích Alieu Fadera, brankář Vanju Milinkovič-Savič ovšem skvěle vyhodnotil situaci a včasným výběhem zmařil akci hostí. Turín působil znuděným dojmem, za což si od domácích fanoušků při odchodu do kabin vysloužil náznak pískotu.

Po přestávce už se domácí dostali ke slovu. Samuele Ricci ve vyložené šanci zamířil jen těsně vedle, následně nebezpečně hlavičkoval Valentino Lazaro. Na druhé straně zahrozil znovu Paz, ale Milinkovič-Savič vytěsnil jeho pokus nad břevno.

V 75. minutě se tak z jediného úspěchu večera radovali domácí. Gólu předcházela poněkud kuriózní situace, když obránce Matthias Braunoder přihrával zpět svému brankáři, nicméně se vůbec nepodíval a přihrál do země nikoho. Nejrychleji se ke zcela volnému míči dostal rychlonohý mladík Alieu Nije a před odkrytou brankou už to byla z jeho pozice snadná práce.

Como tak po prohře zabrzdilo svůj vzestup tabulkou a znovu se nebezpečně přibližuje nejnižším patrům.

Tabulka Serie A