Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Thuram sestřelil oslabený Turín hattrickem a Inter dýchá na záda vedoucí Neapoli

Marcus Thuram nastřílel Turínu hattrick.
Marcus Thuram nastřílel Turínu hattrick.PIERO CRUCIATTI / AFP
Inter si připsal třetí soutěžní vítězství v řadě, když v sedmém kole Serie A porazil Turín FC 3:2. Utkání ovlivnila červená karta ze 20. minuty, kterou obdržel hostující obránce Guillermo Maripán. Domácím pak zařídil tři body hattrickem Marcus Thuram. Francouz tak odpověděl na stejný počin Matea Reteguiho z Atalanty, v čele tabulky střelců se tedy nachází oba forvardi se sedmi góly. Nerazzurri nyní ztrácejí na vedoucí Neapol dva body.

Inter – Turín FC 3:2

V úvodu byl Samuele Ricci blízko tomu, aby dostal Turín do vedení, jeho ránu ze 30 metrů však s námahou zneškodnil Yann Sommer. Herní plán hostů se v polovině prvního poločasu rozplynul poté, co Maripán ostrým skluzem fauloval Thurama, za což po zásahu VAR obdržel červenou kartu.

A byl to právě Thuram, kdo využil přesilovku, když hlavičkoval po přesném centru Alessandra Bastoniho nechytatelně k tyči. Druhý gól padl téměř jako přes kopírák, Francesco Acerbi posadil míč na hlavu Thurama, který se prosadil podruhé za večer.

Nerazzurri však nedoázali utkání v klidu dohrát, Býci totiž v 10 lidech okamžitě snížili. Gvidas Gineitis přihrál Duvánu Zapatovi, který rázem zdramatizoval utkání. Jenže Thuram v úvodu druhé půle završil hattrick.

Po dalším centru hlavičkoval Lautaro Martínez přesně do míst, kde stál Vanja Milinkovič-Savič. Srbský gólman však míč pouze vyrazil a francouzský útočník už si s šancí poradil. Výhra Interu mohla být ještě výraznější, to kdyby Acerbi zevnitř vápna nepřestřelil branku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Inter poté přežil několik krušných chvil, když Turín snížil z pokutového kopu zásluhou Nikoly Vlašiče, ale domácí si dokázali závěr pohlídat a završit perfektní týden třetí výhrou ve třech zápasech.

Tabulka Serie A