Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Talisman Juventusu ztratil pro Mottu své kouzlo, Chiesa ho chce přesvědčit v přípravě

Federico Chiesa je připraven bojovat o místo v týmu.
Federico Chiesa je připraven bojovat o místo v týmu.Profimedia
Spícího giganta z Turína čekají v příští sezoně velké změny. Po několika neúspěšných letech se slavný klub potřebuje vrátit zpátky na vrchol. Přivést ho tam má nový kouč Thiago Motta (41), který neztrácel čas a hned po nástupu do funkce začal přizpůsobovat kádr obrazu svému, přičemž součástí jeho vize není fanoušky mimořádně oblíbený Federico Chiesa (26).

Nová éra v táboře Bianconeri nastala po odvolání trenéra Massimiliana Allegriho, který nehrál roli v plánech sportovního ředitele Cristiana Giuntoliho. Ten se po skončení sezony dohodl na smlouvě s Mottou, neboť ten svým působením v podceňované Boloni zaujal celý fotbalový svět. Bývalý italský reprezentant okamžitě zahájil čistku v kádru a údajně ukázal až na sedm hráčů, se kterými do budoucna nepočítá. Samuel Iling-Junior, Moise Kean i Alex Sandro už odešli, další by měli následovat. Fanoušci bedlivě sledují, zda se k nim připojí Chiesa, hlavní ofenzivní zbraň turínského celku.

Ital v Juventusu zprvu dva roky hostoval za poplatek přesahující 12 milionů eur, Stará dáma jej poté oficiálně odkoupila z Fiorentiny v roce 2022 za necelých 45 milionů. Čistě přestupovou částkou vyšel pro klub z Turína jen o něco levněji než legendární Pavel Nedvěd, kterému by však znásobilo hodnotu, kdyby se vzala v potaz inflace.

Zraněním se Chiesa nadále vyhýbá marně.
Zraněním se Chiesa nadále vyhýbá marně.Livesport

Během čtyř let v Juventusu křídelník zažil několik vzestupů a pádů. S úspěšným obdobím přišly spekulace o jeho odchodu, kdy mohl zaměstnavateli až zdvojnásobit investici. Bianconeri se rozhodli si klenot ponechat, poté si však přetrhnul křížový vaz v koleni a téměř rok chyběl. Po návratu ztratil výbušnost a musel tomu přizpůsobit herní styl. Něco podobného se v minulém století stalo hvězdnému Alessandru Del Pierovi, syn slavného Enrica však i nadále představoval hrozbu pro soupeře.

Italovo znovuzrození v uplynulé sezoně přineslo Juventusu 10 branek a dvě asistence napříč soutěžemi, nový lodivod historicky nejúspěšnějšího klubu Serie A jej ovšem ani tak nevidí jako vhodný díl do skládačky. Zpráva o nejisté budoucnosti Chiesy fanoušky překvapila, jelikož byl jedním z nejlepších fotbalistů Staré dámy. Na taktické preference koučů se ovšem dnes klade větší důraz než kdy jindy.

Chiesova kariérní bilance.
Chiesova kariérní bilance.Livesport

Novinář Gianluca Di Marzio jako poslední informoval o tom, že 26letý křídelník nedostal nabídku na prodloužení smlouvy, která platí do konce příští sezony. Bianconeri ho chtějí prodat, aby o něj příští rok nepřišli zadarmo. Chiesa má na 20. července naplánovanou svatbu, po níž se zapojí do předsezonní přípravy týmu, kdy se pokusí Mottu přesvědčit o svých kvalitách. Pokud skutečně skončí na přestupové listině, bude mimořádně žádaným hráčem.

Juventus mezitím oznámil příchod brankáře Micheleho Di Gregoria z Monzy a záložníka Douglase Luize z Aston Villy. Vedení po úspěšné zdravotní prohlídce dokončuje přestup dalšího středopolaře Kheprena Thurama, který doposud hájil barvy Nice. Hlavním přestupovým cílem Motty zůstává momentálně zraněný Teun Koopmeiners z Atalanty, hovoří se i o slovenském reprezentantovi Tomáši Suslovi.