Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Srdce, duše a hodnoty spojené s Juventusem. Chiellini se do Turína vrací v nové roli

Giorgio Chiellini je zpátky v Juventusu.
Giorgio Chiellini je zpátky v Juventusu.REUTERS / Massimo Pinca
Bývalý obránce italské reprezentace a Juventusu Giorgio Chiellini (40) se vrátil do turínského klubu v nové roli. Úkolem mistra Evropy z roku 2021 bude zaměřit se na vztahy s národními a mezinárodními fotbalovými institucemi. Zprávu potvrdil sám účastník Serie A.

Juventus v prohlášení uvedl: "Chiellini nikdy skutečně neopustil Bianconeri – jeho srdce, duše a hodnoty zůstaly vždy spojeny s klubem. A to jak na hřišti, tak mimo něj. Od 16. září bude působit jako vedoucí oddělení pro vztahy s fotbalovými institucemi."

Chiellini si za Itálii připsal 117 startů a byl jejím kapitánem, když ve finále Eura ve Wembley porazila na penalty Anglii a získala titul mistrů Evropy. Naprostou většinu klubové kariéry strávil v Juventusu, kterému pomohl získat devět titulů v Serii A, pět trofejí Coppa Italia a pět domácích Superpohárů.

Na turínské univerzitě Chiellini rovněž získal magisterský titul v oboru obchodní administrativy. "Jeho akademické vzdělání doplňují zkušenosti hráče, kapitána a legendy Juventusu, " uvedl klub.

Legendární stoper ukončil profesionální kariéru v prosinci 2023 jako hráč Los Angeles FC a mistr MLS. Následně se v klubu, do něhož přišel v roce 2022 po odchodu z Juve, ujal role trenéra hráčského rozvoje.

Tabulka Serie A