Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rozloučí se Pogba s Juventusem? Francouzský záložník kvůli trestu za doping přišel o místo v týmu

Vedení Juventusu s Pogbou nepočítá.
Vedení Juventusu s Pogbou nepočítá.MARCO BERTORELLO / AFP
Paul Pogba (31) uspěl s odvoláním proti čtyřletému zákazu činnosti za doping a v lednu bude moci zahájit přípravu se spoluhráči. Otázkou však zůstává, čí barvy bude tou dobou hájit. Francouzský záložník patří Juventusu, jenže v turínském klubu pro něj nejspíš není místo.

Pogba byl v únoru letošního roku potrestán čtyřletým zákazem výkonu činnosti za to, že jeho test ze září 2023 vyšel při namátkové dopingové kontrole pozitivně na dehydroepiandrosteron (DHEA), látku, která podporuje svalový růst.

Francouzský záložník se ale se sankcí, která je podle Světového antidopingového kodexu standardní délkou trestu při obdobném prohřešku, nechtěl smířit a odvolal se.

Odvolání nakonec bylo úspěšné a před dvěma týdny mu byl trest snížen na osmnáct měsíců. To znamená, že Pogba může od ledna trénovat s týmem, o dva měsíce později pak naskočí do zápasové zátěže.

Pogbova budoucnost je terčem spekulací už dlouhé měsíce. Zájem o něho má například Los Angeles FC. Sám fotbalista se nebrání setrvání na Apeninském poloostrově, a je dokonce ochoten vzdát se části platu. Poslední zprávy ovšem naznačují, že k dohodě nedojde. V neděli se má 31letý záložník sejít s vedením klubu, jehož členové by rádi ukončili kontrakt platný do června 2026.

Tomu napovídá i prohlášení ředitele Cristiana Giuntoliho. "Náš postoj je zcela jasný. Pogba býval skvělým fotbalistou, teď ale hodně dlouho nehrál a my byli loni nuceni investovat do jiných hráčů," prohlásil Giuntoli v rozhovoru pro DAZN.

"Kádr je v tuto chvíli kompletní," nastínil bývalý obránce, že nemá v úmyslu kabinu doplňovat o dalšího hráče. Výhodou pro Pogbu je, že by si v případě ukončení smlouvy hledal nové angažmá jako volný hráč, a nebyl by tak zatížen jednáními na klubové úrovni.

Tabulka Serie A