Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Retegui neměl s bývalými spoluhráči slitování, Janovu nasázel hattrick a přidal asistenci

Mateo Retegui byl ústřední postavou vítězství Atalanty nad Janovem.
Mateo Retegui byl ústřední postavou vítězství Atalanty nad Janovem.IPA Sport/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Atalanta se vyhoupla do horní poloviny tabulky Serie A, když na Gewiss Stadium dosáhla dominantního vítězství 5:1 nad Janovem. Klíčovým hráčem zápasu byl Mateo Retegui, bývalý hráč Janova, jenž v létě přestoupil do Atalanty. Italský forvard nastřílel hattrick, přidal asistenci a zásadně se podílel na vysoké výhře domácích.

Atalanta – FC Janov 5:1

Janov šel do zápasu po bídném začátku sezony, když z úvodních šesti ligových utkání získal pouhých pět bodů. A sobotní střetnutí jeho špatnou formu do značné míry potvrzovalo. Atalanta se ujala vedení v polovině prvního poločasu, když Ademola Lookman našel Reteguiho křižnou přihrávkou a italský útočník z bezprostřední blízkosti skóroval.

Hráčům La Dea poté vzrostlo sebevědomí a Lookman byl blízko k tomu, aby přidal druhou branku po půl hodině hry. Brilantní přihrávka od Charlese De Ketelaerea prošla až na nigerijského reprezentanta, ale ten střelou našel pouze rukavice Pierluigiho Golliniho.

Atalanta si hlídala náskok a v páté minutě druhé půle jej zdvojnásobila. Gól přišel poté, co Éderson vypálil z hranice pokutového území a Gollini jeho pokus vyrazil pouze k Reteguimu, který zblízka zavěsil. Do střelecké listiny se po necelé hodině hry zapsal i Éderson, když z dálky trefil šibenici.

Další hřebíček do rakve zasadili domácí poté, co byla nařízena penalta po ruce Alessandra Vogliacca. K trestnému kopu se postavil Retegui a zkompletoval hattrick, když poslal Golliniho na druhou stranu. Ani tím však domácí neskončili a 10 minut před koncem skórovali znovu, když se krásným volejem prosadil Marten de Roon.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Janov se dočkal pozdní útěchy zásluhou Jeffa Ekhatora, mladý útočník překonal Marca Carnesecchiho. Svěřenci Gian Piera Gasperina však nakonec zápas pohodlně dohráli, a připsali si tak na své konto další vítězství. Noční můra Janova mezitím pokračuje, Il Grifone nadále trčí v sestupovém pásmu.

Tabulka Serie A