Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pro setrvání v Juventusu jsem ochotný se vzdát části svého platu, prohlásil Pogba

Pogba nemá v plánu Juventus opustit.
Pogba nemá v plánu Juventus opustit. Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Giuseppe Maffia
Pokračovat v Juventusu by chtěl po snížení trestu za doping Paul Pogba (31), jenž se od března může vrátit k fotbalu. Francouzský záložník pro setrvání v Turíně klidně obětuje plat.

Pogbova budoucnost se v posledních týdnech stala předmětem řady spekulací. Juventus má pracovat na ukončení smlouvy kontroverzního záložníka, protože s ním nový kouč Thiago Motta nepočítá. Bývalého francouzského reprezentanta mělo kontaktovat zámořské Los Angeles FC a zájem má být také z Olympique Marseille, Pogba však chce zůstat v současném působišti.

"Přijde nový Pogba," ujistil zkušený středopolař v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport. "Jsem hladový, moudřejší a silnější. Celý rok pracuji s individuálními trenéry a jsem připravený se vrátit v roce 2025. Mám jediné přání - hrát fotbal," vyhlásil Pogba, jenž nehraje od září 2023.

Pogba by se rád znovu objevil na hřišti v dresu Juventusu, s nímž má smlouvu do roku 2026. "Mnoho bývalých i současných spoluhráčů mě vždy podporovalo. Juan Cuadrado mi volal každé dva dny a vždy mě rozesmál. Paulo Dybala mi posílal zprávy. Stejně tak Dušan Vlahović, Weston McKennie, Timothy Weah, Moise Kean... Tolik podpory jsem nečekal, už jenom proto, že každý z nás se musí v každodenním životě vyrovnat s vlastními problémy," uvedl Francouz.

"Pro setrvání v Juventusu jsem ochotný se vzdát části svého platu. Nezáleží však jenom na mně, ale také na plánech Juventusu a na tom, jak budu trénovat. Ještě jsem neměl možnost se vidět s trenérem Thiagem Mottou ani s ním mluvit, ten čas teprve přijde. Zůstávám hráčem Juventusu a jsem připravený za něho hrát. Na to teď myslím," uzavřel téma budoucnosti Pogba.

Pogba by rád zůstal v Juventusu.
Pogba by rád zůstal v Juventusu.Livesport / AFP

Od ledna by se Pogba mohl vrátit k tréninku se "Starou dámou". Momentálně je francouzský záložník bez platu, od Juventusu, s nímž vyhrál čtyři Scudetta a řadu dalších trofejí, ho má pozastavený.