Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pogba se může na jaře vrátit, CAS mu zkrátila trest za doping ze čtyř let na 18 měsíců

Paul Pogba na začátku záři v Miami.
Paul Pogba na začátku záři v Miami.Megan Briggs / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Paul Pogba (31) nebude muset na další oficiální zápas čekat čtyři roky, informoval Daily Mail. Zákaz výkonu činnosti, který byl francouzskému záložníkovi udělen v únoru za pozitivní dopingovou kontrolu, mu Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) zkrátila na 18 měsíců.

Pogba byl v únoru letošního roku potrestán čtyřletým zákazem výkonu činnosti za to, že jeho test ze září 2023 vyšel při namátkové dopingové kontrole pozitivně na dehydroepiandrosteron (DHEA), látku, který podporuje svalový růst. Francouzský záložník se ale se sankcí, která je podle Světového antidopingového kodexu standardní délkou trestu při obdobném prohřešku, nechtěl smířit a okamžitě ohlásil, že se odvolá.

"Stále je tu šance bojovat proti této nespravedlnosti. Věci se snad zlepší. Jsem vždy pozitivně naladěný, ale uvidíme. Nikdy jsem neřekl, že jsem skončil, že Paul Pogba už neexistuje. Pogba je stále tady. Dnes jsem tady já. Já jsem Pogba. Nikdy jste mě neviděli říkat, že jsem skončil," prohlásil hráč Juventusu v rozhovoru pro italskou odnož televize Sky Sports v červenci.

Mistr světa z roku 2018 nakonec s odvoláním uspěl, když CAS na konci srpna rozhodla, že mu trest zkrátí. Hráč se měl o verdiktu podle deníku Daily Mail dozvědět v říjnu. Arbitráž k tomuto kroku přistoupila zejména proto, že DHEA má vliv výhradně na ženy. Tuto skutečnost měla doložit americká společnost 10X Health Systems, která Pogbovi léky obsahující zakázanou látku dodala a která se nyní snaží očistit jeho i své jméno.

Pogba kromě zkrácení trestu nemusí platit ani původně uloženou pokutu ve výši pěti tisíc liber. Agentuře Reuters potvrdil rozhodnutí CAS, o němž dnes spekulovala média, jeho generální ředitel Matthieu Reeb.

Tabulka Serie A