Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Oslabené Lazio padlo po vlastním gólu s Juventusem, ten se vyhoupl do čela Serie A

Záložník Lazia Matteo Guendouzi bojuje o balon s Manuelem Locatellim z Juventusu.
Záložník Lazia Matteo Guendouzi bojuje o balon s Manuelem Locatellim z Juventusu.MARCO ROSI - SS LAZIO / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Juventus získal v Serii A další tři body, když díky vlastní brance Maria Gily ze závěru duelu osmého kola porazil na Allianz Stadium Lazio 1:0. Stará dáma díky triumfu udržela ligovou neporazitelnost v této sezoně a v tabulce se díky lepšímu skóre posunula do čela před Neapol. Ta má k dobru nedělní utkání v Empoli.

Juventus – Lazio 1:0

Turínský celek se v dosavadním průběhu Serie A prezentoval solidními výkony a vynikající defenzivou, která v úvodních sedmi kolech inkasovala pouze jednou. Na druhé straně však stálo Lazio, které mělo po Interu a Atalatně nejvyšší počet vstřelených ligových branek (14), což naznačovalo, že půjde o těžkou zkoušku defenzivy Staré dámy.

V prvním poločase však Juve nemělo se svým soupeřem problémy, i když si kromě pokusů Federica Gattiho a Dušana Vlahoviče samo nedokázalo vytvořit mnoho šancí. Nejdůležitější moment úvodního dějství přišel v jeho polovině. Když se Pierre Kalulu řítil na branku, Alessio Romagnoli jej na hranici pokutového území podrazil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Rozhodčí Juan Luca Sacchi sice nejprve nechal hru pokračovat, po upozornění VAR ji však přerušil. A po návštěvě u monitoru středního obránce Lazia vyloučil. Juventus tak měl více než dvě třetiny hrací doby na to, aby zúročil svou početní převahu.

Po přestávce byli domácí nebezpečnější a kolem 60. minuty si vypracovali dvě obrovské šance. Nejprve Vlahovič z bezprostřední blízkosti trefil brankovou konstrukci a poté Douglas Luiz v pokutovém území hlavičkoval těsně vedle tyče po přihrávce střídajícího Timothyho Weaha.

V dalším průběhu zápasu Lazio čelilo stále se zvyšujícímu tlaku. V defenzivě však zůstávalo kompaktní a organizované. Vlahovičův pokus navíc zlikvidoval brankář Ivan Provedel. Nakonec potřeboval Juventus kousek štěstí, aby prolomil nerozhodný stav.

Juan Cabal nacentroval do nebezpečného prostoru, ale než se k zakončení dostali jeho spoluhráči, uklidil míč do vlastní branky Gila. Lazio se v závěru ještě snažilo vyrovnat, nicméně jeho nevýhoda jednoho muže v poli byla znát.

Tabulka Serie A