Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Osimhen se rozloučil s Neapolí. Nigerijský útočník bude hostovat v Galatasarayi

Osimhen už se v Turecku představil.
Osimhen už se v Turecku představil.Profimedia
Galatasaray potvrdil příchod Victora Osimhena (25) z Neapole, která s útočníkem přestala počítat a dokonce ho vyškrtla ze soupisky pro Serii A. Nechtěný kanonýr do tureckého klubu zamířil na roční hostování bez opce, Partenopei zároveň aktivovali doložku na prodloužení smlouvy do roku 2027.

Problémem se zdál být útočníkův plat, úřadující mistr Süper Lig se zavázal Osimhenovi vyplatit devět milionů eur a zbývající milion měl uhradit jeho kmenový zaměstnavatel. Istanbulský celek nicméně uvedl, že rodákovi z Lagosu, jenž bude nastupovat s číslem 45, vyplatí šest milionů eur.

Osimhen byl v posledních měsících opakovaně spojován s odchodem, zájem projevily PSG, Chelsea a daleko nebylo k dohodě s Al Ahlí, Neapol však začala požadovat vyšší odstupné, proto saúdskoarabský klub na poslední chvíli upřednostnil Ivana Toneyho z Brentfordu.

Nigerijský reprezentant se následně se zástupci Neapole pohádal, což se neobešlo bez reakce, na základě čehož byl vyškrtnutý ze soupisky pro Serii A. Konec jednoho ze strůjců titulu ze sezony 2022/23 ještě umocnila skutečnost, že jeho číslo devět obdržela nová posila Romelu Lukaku.

Osimhen v Neapoli působil od léta 2020 a během zmíněného období nastoupil do 133 soutěžních zápasů s bilancí 76 vstřelených gólů a 18 asistencí. Obávaný kanonýr se výraznou měrou podílel na překvapivém Scudettu v sezoně 2022/23, kdy byl s 26 brankami nejlepším střelcem Serie A. Před příchodem na Apeninský poloostrov působil Osimhen ve Wolfsburgu, Charleroi a LOSC Lille.

Fotbalové přestupy ONLINE