Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Morata se po dvou letech vrací do Serie A, s AC Milán podepsal čtyřletou smlouvu

Morata bude nově působit v AC Milán.
Morata bude nově působit v AC Milán.Profimedia
AC Milán potvrdil příchod Álvara Moraty (31) z Atlétika Madrid, kterému na základě výstupní klauzule zaplatí 13 milionů eur (cca 328 milionů korun). Zkušený útočník, který jako kapitán dovedl Španělsko k vítězství na mistrovství Evropy, podepsal čtyřletou smlouvu s opcí.

Morata odchází do známého prostředí, na Apeninském poloostrově strávil čtyři roky během dvou působení v Juventusu, celkem v Serii A odehrál 130 zápasů, v nichž nasázel 35 gólů.

AC Milán chtěl původně získat Joshuu Zirkzeeho, který si však vybral Manchester United, proto obrátil pozornost na Moratu, jenž na základě výstupní doložky končí třetí působení v Atlétiku. Madridský rodák se s Colchoneros loučí po 154 soutěžních utkáních s bilancí 58 gólů a 14 asistencí.

Morata kromě Atlétika Madrid a Juventusu nastupoval také za Real Madrid a Chelsea. Vyjma dvou italských titulů má na kontě i dvě prvenství ve Španělsku a dvakrát opanoval Ligu mistrů.

Zkušený útočník je takřka deset let členem španělské reprezentace, za kterou v 80 startech zaznamenal 36 přesných zásahů. Jednou brankou pomohl k triumfu na mistrovství Evropy v Německu, čímž doplnil vítězství z evropských šampionátů jednadvacetiletých a devatenáctiletých.

Další přestupy a spekulace