Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lecce i v početní nevýhodě dokráčelo k výhře nad Cagliari, Neapol zvládla pozdní obrat

Aktualizováno
Jedinou branku v utkání Lecce – Cagliari vstřelil Krstovič.
Jedinou branku v utkání Lecce – Cagliari vstřelil Krstovič.5e668e6f-b200-48ac-b908-75c4ddf8398f
Boloňa stále čeká na první vítězství v Serii A pod novým koučem Vincenzem Italianem poté, co na Stadio Renato Dall'Ara remizovala ve 3. kole s Empoli 1:1. Lecce se v domácím zápase s Cagliari ujalo vedení v 26. minutě zásluhou Nikoly Krstoviče (24) a hubený náskok udrželo i přes poločas trvající oslabení. Neapol v nastavení utkání s Parmou otočila nepříznivý vývoj skóre a zvítězila 2:1. Na straně hostů byl v 76. minutě vyloučen brankář Zion Suzuki (22), za kterého musel mezi třemi tyčemi zaskočit obránce Enrico Del Prato (24).

Boloňa – Empoli 1:1

Boloňa začala velmi aktivně a hned po dvou minutách vedla. Sam Beukema se po rohovém kopu vyšvihl nejvýše a poslal balon na zadní tyč, kde se ideálně ocitl Giovanni Fabbian a otevřel skóre. Domácí fanoušci se však sotva vzpamatovali, když bylo jejich vedení smazáno. Giuseppe Pezzella se prohnal po levé straně a poslal přesnou přihrávku na zadní tyč, kde čekal Emmanuel Gyasi, jenž hrudí usměrnil míč do sítě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Skóre se poté až do konce zápasu nezměnilo a obě strany se musely spokojit s dělbou bodů, která nepochybně těší především hosty. Ti zůstávají v letošní sezoně neporaženi.

Lecce – Cagliari 1:0

Lecce šlo nepochybně do zápasu s cílem vyhnout se třem porážkám v řadě na začátku ligové sezony Serie A. A do utkání vstoupilo kladně. Skoro jistý gól mu byl odepřen již po šesti minutách, kdy chybná zpětná přihrávka pustila do gólové šance Nikolu Krstoviče, nicméně vystupující Sebastiano Luperto instinktivně vystrčil nohu a pokus dokázal zablokoval. Odpovědí ze strany Sardiňanů byla střela Zita Luvumba, který v 15. minutě zasáhl břevno.

Krstovič svou neproměněnou šanci odčinil ve 26. minutě, když se probil až před branku hostů a hlavou propálil Simoneho Scuffeta. Když už byli domácí na nejlepší cestě k úspěšnému závěru prvního poločasu, přišla v nastaveném čase pohroma. Původní žlutá karta Patricka Dorga byla totiž změněna na červenou za zákrok na Mattea Pratiho.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Hosté však početní výhodu nevyužili a Lecce ve vzájemném souboji nedokázali porazit už 13 let. Naposledy se jim to podařilo v říjnu 2011.

Lazio – AC Milán 2:2

Neuběhlo ani pět minut, když přišel první zajímavý moment zápasu. Strahinja Pavlovič musel předvést obětavý blok, který zabránil Boulaye Diovi v otevření skóre. O několik minut později se stal Pavlovič hrdinou znovu, tentokrát na druhé straně. Centr z rohového kopu Christiana Pulišiče si srbský stoper perfektně našel a přesně zamířil do sítě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po hodině hry se ozvali i domácí. Nuno Tavares se vydal do průniku po levé straně, zachoval klid a předložil míč Tatymu Castellanosovi, kterému stačilo pouze doklepnout balon do prázdné brány. V tu chvíli se hra hostů rozpadala a Aquilotti brzy dokončili comeback. Znovu to byl Tavares, kdo se vydal po levé straně směrem vpřed. Skoro tím samým způsobem jako v prvním případě předložil míč pro Diu, který ho zametl do branky.

Krátce poté došlo k dalšímu zvratu, když Rossoneri udeřili zásluhou Rafaela Leaa, který završil parádní týmovou akci. Ani jeden z týmů se ale rozhodujícího gólu nedočkal, a tak se musely spokojit s bodem. AC Milán tak ani ve třetím utkání nové sezony italské ligy nevyhrál.

Neapol – Parma 2:1

Parma čelila brzké nepříjemnosti, když se v osmé minutě zranil Emanuele Valeri. Přesto tlačila na domácí, přičemž ji dvakrát zastavila branková konstrukce. Poprvé, když Mateusz Kowalski zamířil do břevna a poté, když Ange-Yoan Bonny trefil tyč. O chvíli později ale tentýž hráč vybojoval penaltu po faulu Alexe Mereta a přece jen otevřel skóre.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Domácí se neúnavně snažili o vyrovnání, ale Parma i nadále odolávala a Suzuki vyrážel soupeřovy pokusy o vyrovnání. V zoufalé potřebě vstřelit gól se Antonio Conte v 62. minutě obrátil na debutanta Romela Lukaka. Hned po střídání byl blízko Alessandro Buongiorno, ale trefil pouze břevno. Domácí pak dostali šanci v podobě početní výhody, když Suzuki dostal druhou žlutou za faul na Davida Nerese. Výhoda to byla o to větší, protože Parma už neměla k dispozici další střídání, a do brány tak šel obránce Del Prato.

Po 15 minutách, které Parma ustála, přece jen přišlo zklamání, protože Lukakova střela byla nad možnosti 24letého italského záskoku v rukavicích. Ten byl poté ještě jednou překonán hlavičkou od Franka Anguissy. Neapol tak získala cenné vítězství a naopak Parma poprvé v sezoně prohrála.

Tabulka Serie A