Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus hladce přehrál Janov a je první, Inter po dvou ligových ztrátách zase bere body

Juventus je v čele neúplné tabulky.
Juventus je v čele neúplné tabulky.MARCO BERTORELLO / AFP
Juventus Turín v 6. kole Serie A zvítězil na hřišti FC Janov 3:0 a posunul se do čela neúplné tabulky Serie A. Dvě branky vstřelil Dušan Vlahovič (24). Inter Milán zvítězil na hřišti Udinese 3:2 a po třech soutěžních zápasech se dočkal výhry. Dvěma góly se na tom podílel argentinský útočník Lautaro Martínez (27). Budoucí soupeř pražské Sparty v Lize mistrů se po dvou ligových ztrátách bodově dotáhl na FC Turín, který bude hrát až v neděli, i městského rivala AC Milán, s nímž před týdnem prohrál derby.

Udinese – Inter 2:3

Inter otevřel skóre už po 43 sekundách, kdy Darmianovu průnikovou přihrávku poslal do sítě záložník Frattesi. Kabasele hlavou vyrovnal, ale "Nerazzuri" se ještě do poločasu vrátili do vedení. V nastaveném čase se po centru Dimarca poprvé v sezoně prosadil Martínez a krátce po změně stran nejlepší střelec minulého ročníku přidal druhý gól.

V závěru výsledek zkorigoval Lucca, ale Udine si po povedeném startu do soutěže připsalo druhou porážku za sebou. Kleslo na páté místo s jednobodovou ztrátou na Inter. Milánský tým bude v LM soupeřem Sparty až v lednu, do elitní soutěže vstoupil italský šampion bezbrankovou remízou s Manchesterem City.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Janov – Juventus 0:3

Vlahovič se poprvé trefil z penalty nařízené pro De Winterovu hru rukou. Druhou branku srbský útočník přidal o sedm minut později. Průnikovou přihrávkou jej uvolnil Koopmeiners a Vlahovič tvrdou ranou na zadní tyč propálil brankáře Golliniho. V 90. minutě si střídající Conceicao z druhé vlny naběhl na Thuramovu přihrávku a přízemní ranou zpečetil konečný výsledek.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Juventus od začátku sezony ještě neinkasoval, čímž pokořil ligový rekord. Dnes zvítězil po třech bezbrankových remízách a v čele jej může předskočit městský rival FC Turín, jenž v neděli vyzve Lazio. Janov v lize počtvrté v řadě nevyhrál a navíc se ve středu musel smířit s vyřazením z italského poháru od městského rivala Sampdorie, která aktuálně hraje Serii B. Při výtržnostech fanoušků obou týmů bylo zraněno více než 50 lidí.

Boloňa – Atalanta 1:1

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Serie A