Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter zvládl náročnou bitvu v Římě a v tabulce Serie A dál dýchá na záda vedoucí Neapoli

Útočník Interu Lautaro Martínez rozhodl jediným gólem zápas s AS Řím.
Útočník Interu Lautaro Martínez rozhodl jediným gólem zápas s AS Řím.PAOLO BRUNO / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Úřadující italský mistr Inter Milán se v osmém kole Serie A po výhře 1:0 na hřišti AS Řím vrátil na druhé místo tabulky. Utkání na Stadio Olimpico rozhodl gólem v 60. minuty argentinský útočník Lautaro Martínez.

AS Řím – Inter 0:1

Inter měl od začátku více ze hry a vyslal i první střelu na branku, když Martínez našel Marcuse Thurama, jehož pokus ale mířil pouze do rukavic Mileho Svilara. Na druhé straně Yann Sommer vyrazil střelu Lorenza Pellegriniho mířící k levé tyči. Tempo hry nezpomalilo, neboť Henrikh Mchitarjan z voleje orazítkoval břevno brány Svilara.

Když se poločas chýlil ke konci, zlikvidoval Sommer Pellegriniho prudkou střelu. Inter vypadal mnohem nebezpečněji, a nakonec po hodině hry udeřil. Nicola Zalewski přišel o míč, a přestože Davide Frattesi protiútok zdánlivě zazdil nepřesnou přihrávkou, chybu Zekiho Celika potrestal Lautaro, který se trefil z hranice pokutového území.

Celik brzy poté svou chybu částečně napravil, když skluzem zabránil Federicu Dimarcovi zvýšit na 2:0. Ještě před tím útočník Říma Artem Dovbyk promarnil velkou šanci. Hosté mohli v závěru ještě skórovat, Svilar ale skvěle vychytal šance Denzela Dumfriese a Thurama.

Tabulka Serie A