Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter počtvrté v řadě vynuloval Lecce. Janov pokračuje v působivém vstupu do sezony

Matteo Darmian se proti Lecce prosadil už v páté minutě.
Matteo Darmian se proti Lecce prosadil už v páté minutě.ISABELLA BONOTTO / AFP
Inter Milán si ve druhém kole italské Serie A připsal první ligové vítězství v nové sezoně, když porazil Lecce 2:0. Obhájce titulu napravil remízu z úvodního kola proti Janovu, zatímco Lecce po debaklu s Atalantou nadále pokračuje nejen bez bodu, ale i bez vstřelené branky. Interu v tabulce na záda překvapivě dýchá FC Janov, který veze tři body z Lecce za výhru 1:0.

Inter – Lecce 2:0

Natěšené domácí publikum nemuselo čekat na první branku utkání příliš dlouho. Už v paté minutě centr Federica Dimarca prodloužil Mehdi Taremi a Matteo Darmian na zadní tyči hlavičkou poslal úřadující šampiony do vedení. Inter mohl rychle vedení zdvojnásobit, Dimarco si na brankáře Wladimira Falconeho ovšem nepřišel.

Domácí byli i nadále velmi dominantním mužstvem, kontrola míče a přesné přihrávky zdobily jejich hru, zatímco hosté v celé první půli ani jednou netrefili branku soupeře.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Vedení pouze o gól bylo evidentně Milánským málo a jejich honba za druhým gólem vyvrcholila v 69. minutě. Marcus Thuram byl ve vápně jasně stažen k zemi, rozhodčí Di Marco nařídil pokutový kop a turecký záložník Hakan Calhanoglu se z puntíku nespletl.

Lecce přidalo do tempa, vyslalo několik pokusů směrem k bráně Yanna Sommera, ale žádný z nich nebyl nijak nebezpečný, což dokládá i statistika očekávaných gólů, kde se hosté nepřehoupli ani přes hranici 0,4. Inter bez větších potíží zvládl před vlastními fanoušky povinný zápas a pokračuje v obhajobě Scudetta.

Monza – FC Janov 0:1

Janov po úvodní remíze s Interem pokračuje v působivém vstupu do sezony. Díky hlavičce Andrey Pinamontiho vyhrál na Stadio Brianteo nad Monzou poprvé od roku 2006, kdy se oba kluby ještě potkávaly ve druhé lize.

Tabulka Seriea A