Fiorentina ve Veroně doplatila na nabitý kalendář, domácí nasměroval k záchraně Noslin

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fiorentina ve Veroně doplatila na nabitý kalendář, domácí nasměroval k záchraně Noslin

Tijjani Noslin slaví gól do sítě Fiorentiny.
Tijjani Noslin slaví gól do sítě Fiorentiny.AFP
Fiorentina ve 35. kole Serie A prohrála ve Veroně 1:2. Domácí vedli od 13. minutě, kdy penaltu proměnil Darko Lazovič. Fialky sice před přestávkou vyrovnaly, z důležitých bodů se ale nakonec po ráně Tijjaniho Noslina radovali Mastini, kteří získali náskok pěti bodů na zónu sestupu a významně se přiblížili záchraně. Hosté naopak doplatili na nabitý kalendář, v němž kromě ligových povinností bojovali v italském poháru a Evropské konferenční lize. K bodům nedopomohl favoritovi ani Antonín Barák, jenž odehrál celý zápas. Záchranářský duel mezi Empoli a Frosinone skončil bezbrankovou remízou.

Verona – Fiorentina 2:1

V úvodu vypíchl Noslin míč gólmanovi Oliveru Christensenovi, jenž jej následně fauloval a Verona kopala penaltu. Prudkou ranou do levého horního rohu ji proměnil Lazovič. Záhy to mohlo být už o dvě branky, Lazovičův centr ovšem mezi tři tyče neusměrnil Federico Bonazzoli.

Fialoví měli blízko k vyrovnání v 18. minutě, Barákovu hlavičku ale nad břevno vyrazil Lorenzo Montipó. Hosté však pokračovali v dobývání soupeřovy brány. Střelu zpoza vápna Gaetana Castrovilliho zastavila až tyč, po půlhodině hry se zase blýskl Montipó proti unikajícímu M’Balu Nzolovi.

La Viole se ale podařilo do přestávky srovnat. Barák předal míč Nzolovi, jenž našel na levé straně volného Castrovilliho, který přízemní ranou rozvlnil síť. Nerozhodný stav ale netrval příliš dlouho. V 59. minutě se totiž sražený balon odrazil přímo k Noslinovi, jenž jej z hranice vápna napálil přímo pod břevno.

Fiorentina poté sice usilovala o vyrovnání, dlouho si však nedokázala vypracovat kvalitní pozici pro zakončení. Hosté se tak snažili najít cestu k vyrovnání skrze centrované míče, ty ale končily na hlavách beků Verony nebo v rukavicích brankáře. Verona tedy přestála závěrečný nástup Fialek a sama se velmi přiblížila k záchraně.

Barákovy statistiky proti Veroně.
Barákovy statistiky proti Veroně.Opta by Stats Perform

Empoli – Frosinone 0:0

Fanoušci Azzurri se chvíli radovali po přesném zásahu Emmanuela Gyasiho ve 20. minutě, temperament domácích příznivců ovšem rychle zchladil videorozhodčí kvůli ofsajdu. Bezgólový výsledek tak v boji o setrvání v nejvyšší italské soutěži příliš neuspokojil ani jeden z týmů, jelikož je od hranice sestupové zóny dělí pouhé tři body.

Čistým kontem se blýskl Michele Cerofolini, který musel v brance hostů zastoupit zraněnou jedničku Stefana Turatiho. Frosinone i díky dobrému výkonu náhradního gólmana uhrálo bod, remízu zapsalo už ve čtvrtém venkovním utkání za sebou.

Tabulka Serie A