Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fabregas úspěšně láká zvučná jména. Como posílí Varane, Reina i slovenský talent

Cesc Fabregas plánuje vkládat důvěru hlavně do španělských krajanů.
Cesc Fabregas plánuje vkládat důvěru hlavně do španělských krajanů.Profimedia
Nejprve zde ukončil bohatou profesionální kariéru, poté se dopracoval na pozici hlavního trenéra. Cesc Fabregas (37) hraje klíčovou roli v přestavbě čerstvě postoupivšího Coma, které při návratu do Serie A po 21 letech výrazně posiluje. Ve hře jsou bývalé hvězdy i nadějní mladíci z týmů, které se v pohárové Evropě střetly s českými kluby.

Aby v italské nejvyšší soutěži nebyl nováček jen do počtu, má bezpochyby nejvíce pomoci Raphael Varane. Čtyřnásobný vítěz Ligy mistrů s Realem Madrid se plánuje postavit zpátky na nohy po nepřesvědčivé tříleté štaci v Manchesteru United. Hlavním rozhodujícím faktorem byl pro francouzského stopera právě Fabregas, díky němuž jsou jednání v pokročilé fázi a přestup je na spadnutí.

Další zvučnou posilou bude koučův krajan Pepe Reina. Již 41letý matador svým věkem o čtyři roky předčí budoucího trenéra. S pozicí brankářské jedničky však nepočítá, finalizuje se totiž příchod dalšího Španěla. Pau López, jednička Marseille, dorazí na hostování za 500 tisíc eur s opcí stanovenou na 9 milionů eur, která bude povinná v případě setrvání Coma mezi smetánkou. Kolonii hráčů z Pyrenejského poloostrova doplní Reinův kolega z Villarrealu Alberto Moreno, kterého si pamatují i fanoušci Liverpoolu. Oba fotbalisté ze Žluté ponorky přijdou po vypršení smluv zadarmo.

Raphael Varane má za sebou působení v Manchesteru United.
Raphael Varane má za sebou působení v Manchesteru United.Livesport

Úspěchem pro tým z města sousedícího se Švýcarskem je i udržení stávajících tahounů. Patrick Cutrone se v uplynulé sezoně přímo podílel na 18 brankách, čímž zužitkoval zkušenosti z Premier League, La Ligy i Serie A. Tým navíc posílil 22letý Slovák Peter Kováčik, jehož hodnotu server Transfermarkt odhaduje na 1,2 milionu eur. Čtyřikrát dražší pak byl přestup zkušeného Andrey Belottiho.

Z řad spekulací se díky Fabriziu Romanovi ví, že Como oslovilo i Anthonyho Martiala. Ten si však dá vzhledem k množství nabídek čas na rozhodnutí. Dalším předmětem diskuze je Rodri z Betisu, jenž do zápasů Evropské ligy se Spartou i kvůli zranění nenastoupil. Ve zdánlivě nekončícím seznamu se objevil i na 10 milionů eur ceněný talent Dinama Záhřeb Petar Sučič, jehož práci ve středu pole již fanoušci Letenských i Plzně měli šanci vidět na vlastní oči.

Další přestupy a spekulace