Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Evropští finalisté nabídli na závěr sezony gólové hody, výhru Fiorentiny vystřílel Belotti

Nicolás González a Cristiano Biraghi v gólovém objetí.
Nicolás González a Cristiano Biraghi v gólovém objetí.AFP
Serie A má za sebou poslední utkání sezony, Fiorentina v dohrávce 29. kola vyhrála v Bergamu nad Atalantou 3:2. Dařilo se nejvýraznější postavě nedávného finále Evropské ligy Ademolu Lookmanovi, který už v první půli, v níž nakonec padly všechny branky, zaznamenal gól a asistenci. Hrdinou duelu se nicméně stal hostující Andrea Belotti, jenž se dosud v dresu La Violy trápil, ale tentokrát dvakrát skóroval. V závěru se na trávník dostal i Antonín Barák.

Atalanta – Fiorentina 2:3

O úvodní branku se postaraly v šesté minutě Fialky. Nehlídaného snajpra Belottiho si všiml Gaetano Castrovilli, poslal do vápna přesný centr a první jmenovaný ho hlavou usměrnil za záda Marca Carnesecchiho. Ač vedení hostům zásluhou lobu Lookmana dlouho nevydrželo, hostům vrátil náskok pohledným volejem Nicolás González.

Vůbec prvním zásahem sezony se následně na druhé straně blýsknul Giorgio Scalvini, jenž opět srovnal stav utkání přízemním projektilem k bližší tyči. Na góly bohatý poločas pak uzavřel svojí druhou přesnou trefou rodák z provincie Bergamo Belotti, jenž se nejlépe zorientoval po rohovém kopu a rozvlnil síť.

Po změně stran opět zaměstnával obranu Fiorentiny domácí Lookman, po jehož individuální akci nastřelil Mario Pašalič břevno. Vyrovnání měl na svých kopačkách i střídající Aleksej Mirančuk, jenž však pálil těsně vedle levé tyče. Aktéři klání následně průběh poněkud uklidnili, což mělo za následek snížení počtu šancí na obou stranách.

Do ojedinělé příležitosti se protlačil nejlepší střelec domácích Gianluca Scamacca. Jeho hlavičku se však podařilo teprve osmnáctiletému Tommasovi Martinellimu vytěsnit nad. V závěrečném duelu aktuálního ročníku Serie A, který s přehledem ovládl Inter, tak zvítězila Fiorentina. 

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Konečná tabulka Serie A