Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dočká se vytouženého návratu do Serie A? Kontroverzní útočník Balotelli jedná s Janovem

Naposledy hrál Mario Balotelli za Demirspor.
Naposledy hrál Mario Balotelli za Demirspor. Ahmad Mora / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Vysněného návratu do Serie A by se mohl dočkat Mario Balotelli (34), který je bez angažmá po letním konci v Adaně Demirspor. Bývalý italský reprezentant byl osloven Janovem.

Janovu nevyšel vstup do sezony a po sedmi kolech se s pouhými pěti body nadchází v sestupovém pásmu Serie A, proto hledá posily i po uzavření přestupového okna. Trenér Alberto Gilardino měl podle italských médií kontaktovat Maria Balotelliho, jenž doufá v návrat do Itálie.

"Co bych si přál, je návrat do Serie A. Nabídek ze zahraničí jsem měl dost, ale stále doufám, že budu moct zůstat doma," řekl Balotelli před několika týdny v rozhovoru pro DAZN. "Samozřejmě pokud nabídka z Itálie nedorazí, musel bych rozhodnutí přehodnotit," dodal tehdy útočník.

Balotelli hrál naposledy italskou nejvyšší soutěž v ročníku 2019/20 za Brescii. V minulosti prošel oběma milánskými velkokluby, Manchesterem City, Liverpoolem, OGC Nice nebo Olympique Marseille. Krátce působil v tehdy ještě druholigové Monze nebo švýcarském Sionu.

Hned dvakrát nastupoval za Adanu Demirspor, kde se však po loňské sezoně nedohodl na prodloužení spolupráce. Rodák z Palerma, jenž v ročníku 2009/10 získal s Interem ceněný treble, má na kontě 36 startů a 14 gólů za italskou reprezentaci, za kterou si zahrál na Euru 2012 a mistrovstvé světa o dva roky později.

Tabulka Serie A