Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Depay po konci smlouvy v Atlétiku vyzkouší angažmá v Brazílii, bude hrát za Corinthians

Memphis Depay podepsal smlouvu s Corinthians.
Memphis Depay podepsal smlouvu s Corinthians.FIFA
Nizozemský reprezentant Memphis Depay (30) si po konci smlouvy v Atlétiku Madrid našel nové angažmá, nově bude působit v brazilském Corinthians. Rodák z Moordrechtu podepsal s klubem kontrakt až do roku 2026.

Celkem si Nizozemec přijde na 11,3 milionu eur (asi 282 milionů korun), přičemž klub bude hradit jenom 19 procent z této částky – sumu 9,2 milionu eur zaplatí sponzor, jmenovitě společnost Esportes da Sorte provozující internetové sázení.

Memphis Depay měl po štaci v Atlétiku Madrid hned několik možností, kterým směrem se vydat. Kromě Corinthians měl nabídky i ze Serie A, LaLigy, Nizozemska, Saúdské Arábie či Mexika. Populární útočník si však nakonec vybral brazilskou cestu. 

Depay v minulosti prošel mládežnickou akademií PSV Eindhoven a po čtyřech sezonách v prvním týmu předního nizozemského klubu vyrazil do zahraničí. V létě 2015 ho koupil Manchester United, o rok a půl později následovalo stěhování do Lyonu. Poslední tři roky pak strávil ve španělské lize, kde nejprve oblékal dres Barcelony a poté Atlétika Madrid, z něhož na přelomu června a července odešel.

Corinthians patří mezi nejznámější brazilské kluby a ve své sbírce má sedm mistrovských titulů, naposledy se jeho fanoušci radovali v roce 2017. Aktuálně ovšem klub ze Sao Paula strádá, v tabulce nejvyšší soutěže je čtvrtý od konce a hrozí mu sestup. Hlavním důvodem jsou finance, Corinthians je v záporných číslech a podle některých zpráv dluží 322 milionů eur (asi osm miliard korun).

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport

Další přestupy a spekulace