Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

De Rossiho odchod způsobil v kabině AS Řím velké zklamání, Juriče potěšila upřímnost hráčů

Jurič má za sebou úspěšnou premiéru na lavičce AS Řím.
Jurič má za sebou úspěšnou premiéru na lavičce AS Řím. Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / R4924_italyphotopress
Ivan Jurič (49) prohlásil, že hráči AS Řím byli zklamaní z odvolání jeho předchůdce Daniele De Rossiho (41). Pod jeho vedením však v neděli porazili Udinese 3:0 a připsali si první výhru v nové sezoně Serie A.

De Rossi, který v Římě strávil téměř dvě desetiletí jako hráč, byl ve středu propuštěn poté, co jeho tým nevyhrál žádný z prvních čtyř ligových zápasů. Na jeho místo byl následně jmenován bývalý trenér Turína Jurič.

Generální ředitelka Lina Souloukouová v neděli rezignovala kvůli hněvu fanoušků v souvislosti s odvoláním klubové legendy. "Když jsem se stal trenérem, viděl jsem, že někteří kluci jsou z Danielova vyhazovu velmi zklamaní," řekl Jurič v rozhovoru pro Sky Sports.

"Byli ke mně velmi upřímní, když mi řekli, že jsou z jeho vyhazovu dost naštvaní. Toho jsem si moc vážil, protože někdy hráči takové emoce skrývají. V posledních dnech dobře pracovali a odtrénovali spoustu hodin. Moc se mi líbilo, jak tým reagoval, zejména v prvním poločase," chválil chorvatský trenér své svěřence po triumfu nad Udinese.

Římané, kteří mají na kontě šest bodů z pěti zápasů, hostí ve čtvrtek v Evropské lize španělský Athletic. V neděli se v dalším ligovém vystoupení Serie A utkají doma s Venezií. "Máme široký kádr, což mi umožňuje rotovat sestavou. V příštích dvou týdnech uvidíme hodně střídání," dodal Jurič.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

AS Řím - Udinese 3:0