Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

David Neres si zahraje Serii A, brazilský křídelník vyměnil Benfiku za Neapol

David Neres míří do Serie A.
David Neres míří do Serie A.x.com/ADeLaurentiis
Neapol dokončila přestup Davida Nerese (27) z lisabonské Benfiky, která i s bonusy dostane 30 milionů eur. Partenopei s brazilským reprezentantem podepsali smlouvu do roku 2029.

David Neres měl s Benfikou smlouvu ještě na tři sezony, opakovaně však odmítl její prodloužení, neboť chtěl odejít na Apeninský poloostrov. Oba kluby dlouho nemohly najít společnou řeč, nakonec se domluvily na odstupném ve výši 28 milionů eur a další dva na případných bonusech.

Rodák ze Sao Paula se s Benfikou loučí po dvou letech, během nichž odehrál 83 soutěžních zápasů s bilancí 17 gólů a 26 asistencí. V sezoně 2022/23 se podílel na zisku mistrovského titulu.

Osminásobný brazilský reprezentant na evropské scéně zaujal v Ajaxu, s nímž třikrát opanoval Eredivisie a dvakrát vyhrál domácí pohár. Kromě toho si v ročníku 2018/19 zahrál semifinále Ligy mistrů, tehdy však nad síly nizozemského týmu byl Tottenham. David Neres z Ajaxu překvapivě odešel do Šachtaru Doněck, po ruské invazi na Ukrajinu ale bez jediného startu zamířil do Benfiky.

Fotbalové přestupy ONLINE