Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Conteho čeká s Neapolí návrat do Turína, v čele Juventusu se mu postaví jeho žák Motta

Conte začíná pod Vesuvem dobře.
Conte začíná pod Vesuvem dobře.Reuters / Ciro De Luca
Antonio Conte (55) se nechal slyšet, že je hrdý na svou roli v historii Juventusu, s nímž zažil mnoho úspěchů. Právě znovuzrozená Stará dáma nyní vedená Thiagem Mottou (42) bude v 5. kole italské Serie A soupeřem jeho Neapole.

Juventus – Neapol (18:00)

ako hráč vyhrál Conte s Juventusem pětkrát Serii A a také Ligu mistrů. Jako trenér odstartoval devítileté panování Bianconeri v italské nejvyšší soutěže, když v letech 2011/12 až 2013/14 získal tři tituly.

Conte naposledy cestoval do Turína jako manažer konkurenčního týmu v roce 2021 během pandemie koronaviru bez fanoušků na stadionu. Jeho Inter Milán tehdy prohrál, mistrovský titul už měl ale v daném ročníku v kapse.

"Moje minulost je jasná, 13 let v Juve jako hráč, několik let jsem byl i jeho kapitánem, vyhrál jsem prakticky všechno. Tři roky jsem ho měl možnost trénovat, odstartoval jsem tam sérii devíti mistrovských titulů," prohlásil Conte.

Vzájemná bilance Juventusu a Neapole.
Vzájemná bilance Juventusu a Neapole.Livesport

"Jsem součástí historie tohoto týmu, protože jsem pro něj udělal a dal mu to, co jsem mu dal. Je jednodušší zůstat v jednom klubu celou kariéru, ale jako trenér nemůžete rozhodovat o své budoucnosti. Juventus jsem vedl tři roky, moje kariéra mě zavedla na různá místa," řekl kouč, jenž si vyzkoušel angažmá také u italské reprezentace, v Chelsea nebo Tottenhamu.

"Dnes mám opravdové potěšení trénovat tým, jako je Neapol. Pro mě jako člověka z jihu je to pocit hrdosti a uspokojení. Návrat na turínský stadion bude plný emocí," pokračoval.

Neapol je v tabulce druhá za vedoucím Udinese, zatímco Juventus je čtvrtý, o bod za Conteho týmem. Starou dámu vede Motta, který pod Contem působil v italské reprezentaci a angažmá v Turíně získal poté, co v minulé sezoně dovedl Boloňu k pátému místu, díky němuž se klub poprvé v historii kvalifikoval do Ligy mistrů.

"Thiago Motta přebírá těžké dědictví. Trénovat tam není snadné, vyžaduje se vítězství, stejně jako v AC Milán nebo Interu. Byl mým hráčem v národním týmu na mistrovství Evropy. Vyvolává to ve mně úsměv, ale zároveň jsem z toho trochu smutný, protože stárnu. V Boloni se mu dařilo, takže z lidského hlediska mu přeji vše nejlepší, ale ne v zápasech proti nám," uzavřel Conte.

Tabulka Serie A