Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Conte se po více než roce vrací k trénování. V Neapoli nahradí trenéra Slovenska

Antonio Conte naposledy vedl Tottenham.
Antonio Conte naposledy vedl Tottenham.Profimedia
Neapol oznamuje návrat velkého trenérského jména. Loňské vítěze Serie A, kteří v právě skončené sezoně byli až desátí, povede Antonio Conte (54). Do rodné země se vrací po třech letech, k trénování jako takovému po roce a čtvrt.

Conte naposledy vedl londýnský Tottenham, v březnu 2023 se ale dohodl na odchodu a od té doby čekal na to pravé angažmá. Do Neapole má vrátit vítěznou mentalitu – Serii A vyhrál pětkrát jako hráč Juventusu Turín, čtyřikrát jako trenér.

Ve třech případech opět s Juventusem, jednou slavil scudetto jako kouč Interu Milán. V minulosti vedl i italskou reprezentaci, v roce 2017 dovedl Chelsea k titulu v Premier League.

Neapol doufá, že Conte přinese stabilitu po turbulentním období. Luciano Spalletti loni dovedl klub k prvnímu titulu po 33 letech, ale následně ho opustil a převzal italskou reprezentaci.

Partenopei od té doby vystřídali tři kouče – jen do listopadu vydržel Francouz Rudi Garcia, do února pak Walter Mazzari. Sezonu v Neapoli dokončil Francesco Calzona, současně hlavní kouč slovenské reprezentace, kterou povede i na nadcházejícím Euru.