Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chiesa si hledá nové angažmá. Nebyl v nominaci z přestupových důvodů, prozradil Motta

Chiesa si hledá nové angažmá.
Chiesa si hledá nové angažmá.AFP
Juventus rok před vypršením smlouvy pravděpodobně opustí Federico Chiesa (26). Blížící se odchod italského reprezentanta potvrdil kouč Thiago Motta (41), jenž křídelníka nenominoval k sobotnímu přípravnému utkání s Brestem (2:2).

Chiesa za sebou nemá špatnou sezonu, devět ligových gólů je jeho maximem v turínském klubu a celkově druhým nejlepším počinem od sezony 2019/20, kdy se za Fiorentinu trefil desetkrát. Nový trenér Thiago Motta ale s křídelníkem nepočítá a vzhledem ke končící smlouvě je na odchodu.

Rodák z Janova vynechal soustředění "Staré dámy" a nezasahuje ani do přípravných utkání. Po sobotní remíze 2:2 s Brestem Motta dokonce potvrdil chystaný přestup Chiesy: "Chiesa je mimo hru z přestupových důvodů, stejně jako ostatní, kteří chyběli v nominaci, až na zraněného Fabia Mirettiho."

Chiesa není jediným, kdo má turínský klub opustit. Nové angažmá si hledají rovněž Tiago Djaló a Hans Nicolussi Caviglia, kteří by však - na rozdíl od slavnějšího spoluhráče - měli odejít na hostování. "Vyjádřili jsme se k nim jasně. Jsou talentovaní, ale musí si najít jiné možnosti, kde dostanou více herního času. V případě Chiesy a ostatních už bylo rozhodnuto," vysvětlil Motta.

Juventus vzhledem ke končící smlouvě za Chiesu žádá 20 milionů eur, přesto neeviduje větší zájem. Mluvilo se o AS Řím, jenž se ale rozhodl z Turína upřednostnit Matíase Soulého, spekulovalo se také o Tottenhamu a dalších anglických klubech, oficiální nabídka však nedorazila.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Vyjma uvedené trojice by neměli dres "Staré dámy" nadále oblékat ani Wojciech Szczesny, Mattia De Sciglio, Daniele Rugani, Arthur Melo, Filip Kostič a Weston McKennie.