Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Cagliari padlo potřetí v řadě. Turín se po triumfu ve Veroně posunul do čela

Aktualizováno
Cagliari doam prohrálo s Empoli 0:2.
Cagliari doam prohrálo s Empoli 0:2.ENRICO LOCCI / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Cagliari podlehlo v pátém kole Seria A Empoli 0:2 a padlo potřetí za sebou, naopak hosté v aktuálním ročníku ještě neprohráli. O třech bodech rozhodli Lorenzo Colombo a Sebastiano Esposito, Jakub Jankto zůstal stejně jako ve všech zápasech aktuální sezony pouze na lavičce Cagliari. Turín FC po výhře 3:2 ve Veroně vystoupal do čela neúplné tabulky o bod před Udinese.

Cagliari – Empoli 0:2

Zkraje měl Simone Scuffet starosti s prudkou střelou Giuseppeho Pezzelly, která ale skončila na boční síti. Toskánci stupňovali tlak a radovali se po půlhodině hry. Po přihrávce Faustina Anjorina se Colombo prohnal kolem posledního obránce a levačkou dostal hosty do vedení.

Svěřenci Roberta D'Aversy zdvojnásobili vedení v úvodu druhé půle, kdy Esposito chytře zakončil z bezprostřední blízkosti a zapsal tak svůj gól v Serii A po pěti letech poté, co jeho první pokus zlikvidoval Scuffet.

Sardinští fanoušci však nadále podporovali svůj celek, a i když se usilovně snažili o snížení, Esposito famózní střelou osm minut před koncem málem ukončil snahy domácích. Pět střídání Davideho Nicoly ve druhém poločase nakonec nemělo efekt.

Rossoblu se nepodařilo skórovat počtvrté v pěti ligových zápasech a nyní jsou potřetí za sebou bez výhry v pěti úvodních zápasech Serie A. Naopak pro Empoli se sezona vyvíjí nadějně, neboť poprvé v historii zůstává v prvních pěti zápasech nového ročníku bez porážky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Verona – Turín FC 2:3

Hosté byli v úvodu aktivnější, čehož už po 10 minutách hry zužitkoval první brankou zápasu Antonio Sanabria. Náskok však vydržel pouze necelé dvě minuty. Grigoris Kastanos prudce vypálil zpoza šestnáctky, míč se otřel o hlavu obránce a stočil se daleko od brankáře Vanji Milinkoviče-Saviče, který jej nedokázal vytěsnit mimo tři tyče.

Víc už se ale Gialloblu nepodařilo. Zanedlouho hráli v 10, když Paweł Dawidowicz dostal za zákrok loktem uvnitř šestnáctky už osmou červenou kartu v kariéře. Následný pokutový kop sice Sanabria neproměnil, do vedení se hosté přece jen vrátili, když Duván Zapata hlavičkou usměrnil centr Valentina Lazara do sítě domácí branky.

Sebastian Walukiewicz pak před přestávkou prudkou střelou z dálky mířil těsně vedle. Turín po pauze poměrně klidně kontroloval hru, měl více než 70% držení míče a využíval svou početní výhodu. Jedenáct minut před koncem utkání dodal hostům potřebný klid Ché Adams, který vstřelil svůj druhý gól v sezoně.

Skotský reprezentant využil špatné přihrávky Redy Belahyana a střelou, která se otřela o nohy domácího obránce, pojistil Turínu tři body. Il Toro tak z pěti zápasů nového ročníku A získali 11 bodů, jde o jejich nejlepší start do prvoligové sezony ve 21. století. Domácí sice v nastavení snížili zásluhou Daniela Mosquery, i tak ale podruhé v řadě vyšli doma bodově naprázdno.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Serie A