Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boloňa porazila Neapol a udělala důležitý krok vstříc Lize mistrů. AC Milán konečně vyhrál

Aktualizováno
Boloňa se přiblížila Lize mistrů.
Boloňa se přiblížila Lize mistrů.Profimedia
Fotbalisté Boloni zvítězili ve 36. kole Seria A na hřišti Neapole 2:0 a hlasitě si řekli o místenku v Lize mistrů. Sympaticky hrající Rossoblu o svém triumfu rozhodli již v úvodní čtvrthodině, když se během tří minut prosadili ze vzduchu Dan Ndoye (23) a Stefan Posch (26). Neapol po prohře nemá závod o Evropu ve vlastních rukou. Po šesti zápasech vyhráli fotbalisté AC Milán, kteří smetli Cagliari 5:1.

Neapol – Boloňa 0:2

Svěřenci Thiaga Motty prožili na Stadio Diego Armando Maradona pohádkový start. Družinu perspektivního italského kouče totiž poslal do vedení už v deváté minutě Ndoye, jenž do sítě zblízka usměrnil nadýchaný centr Jense Odgaarda. Inkasovaná branka ospalé Neapolitánce neprobrala, čehož Bologna krátce nato využila podruhé, když si svůj první přesný zásah v sezoně připsal hlavou po rohovém kopu obránce Posch.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Partenopei mohli reagovat po 20 minutách hry, kdy byl ve vápně faulován Victor Osimhen. Nigerijský kanonýr neobvykle penaltu přenechal Politanovi, jeho záměr však vystihl Ravaglia a střelu z puntíku k levé tyči zlikvidoval. V následném průběhu tempo opadlo a Rossoblu bez větších problémů kontrolovali pohodlný náskok.

Neapol po přestávce převzala iniciativu, avšak kompaktní defenzivní blok Bologni její ofenzivní snahy pravidelně nabourával. Čerstvý vítr na hrací plochu přinesl belgický záložník Cyril Ngonge, jenž v 68. minutě zkusil štěstí ranou zpoza vápna, kterou však s klidem zneškodnil Ravaglia. Bezzubí Gli Azzurri si nedokázali vytvořit konstantní tlak ani v závěru duelu a poprvé od roku 1998 vyšli doma proti Chrtům střelecky naprázdno.

AC Milán – Cagliari 5:1

AC Milán prolomil nelichotivou sérii šesti soutěžních duelů bez výhry, když A zdolal Cagliari 5:1. Jako první se na nezvykle tichém San Siru prosadil premiérovou trefou v sezoně alžírský středopolař Ismaël Bennacer, na nějž po změně stran navázali i další tři spoluhráči, přičemž vítězný zásah si na své konto připsal nakonec dvougólový Christian Pulišič. Rossoblu, kteří se museli obejít bez zraněného Jakuba Jankta, si tak výrazně zkomplikoval záchranářskou misi, jelikož jejich náskok na zónu sestupu nadále činí tři body.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Tabulka Serie A