AS Řím hledá náhradu za Lukaka. Ve hře je příchod Giméneze i kanadské hvězdy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

AS Řím hledá náhradu za Lukaka. Ve hře je příchod Giméneze i kanadské hvězdy

Santiago Giménez by se mohl stěhovat do Říma.
Santiago Giménez by se mohl stěhovat do Říma.Profimedia
Romelu Lukaku (31) se vrátil do londýnské Chelsea a AS Řím přišel o svou útočnou jedničku. Odejít by navíc mohli i další kanonýři včetně Tammyho Abrahama, a tak se Vlci musí výrazně snažit na přestupovém trhu. Kdo by mohl posílit družinu Daniele De Rossiho?

Santiago Giménez

Giménez má nabídky i z Anglie, velkým favoritem na jeho zisk je ale právě AS Řím. Mexický útočník měl vynikající vstup do sezony, sázel jednu branku za druhou a o jeho možném odchodu se spekulovalo už v lednu.

Od ledna už to v podání třiadvacetiletého útočníka tak skvělé nebylo, v sezoně ale nakonec vstřelil 23 ligových branek, přidal 6 asistencí a byl jednoznačně hlavní hvězdou Feyenoordu.

Bývalý hráč týmu Cruz Azul, o kterého stály v nedávných měsících Tottenham, West Ham nebo Arsenal, by měl případného zájemce vyjít na zhruba 40 milionů eur.

Giménez má za sebou skvělou sezonu.
Giménez má za sebou skvělou sezonu.Livesport

Simon Banza

Ještě blíže má mít k římským Vlkům Banza. Podle italských médií je prioritou nového ředitele klubu Florenta Ghisolfiho, který se sedmadvacetiletým útočníkem spolupracoval ve francouzském Lens.

V letošní sezoně vstřelil za Bragu třiadvacet branek v jednačtyřiceti duelech, ale dle italského listu Il Corriere dello Sport by se chtěl posunout dále. Dodejme, že útočník z Demokratické republiky Kongo by mohl vyjít jen na polovinu toho, co Giménez.

Statistiky hráče z letošní ligové sezony.
Statistiky hráče z letošní ligové sezony.Livesport

Jonathan David

Il Corriere dello Sport také připomíná, že dříve byli Římané zaměřeni na kanadského reprezentanta Davida. Teprve čtyřiadvacetiletý kanonýr zaznamenal už šestou ligovou sezonu s minimálně dvanácti góly.

Po dvou letech v Gentu září také v Lille. A ačkoliv měl letos o něco málo horší sezonu než loni, na jeho služby se francouzský celek mohl vždy spolehnout. Velmi silový útočník má v Ligue 1 navíc smlouvu jen do roku 2025, a tudíž by mohl na svůj klub nepodepsáním nového kontraktu případně zatlačit.

Jonathan David válí v dresu Lille.
Jonathan David válí v dresu Lille.AFP

Vangelis Pavlidis

Zájem mají Vlci i o řeckého střelce Pavlidise, který podobně jako Giménez působí v nizozemské Eredivisie. Bývalý hráč Borussie Dortmund prožívá v Alkmaaru vynikající období své kariéry.

Letos nastřílel skvostných 29 ligových branek a společně s Luukem de Jongem se dělil o pozici nejlepšího střelce soutěže. Pětadvacetiletý kanonýr už je ale dle italských médií dohodnut jinde.

Matteo Moretto přišel s informací, že Řeka s tržní hodnotou přes 21 milionů eur chce získat portugalská Benfica, která se již navíc měla s hráčem dohodnout na osobních podmínkách.

Pavlidis má za sebou skvělou sezonu.
Pavlidis má za sebou skvělou sezonu.Livesport

Arnaud Kalimuendo

Trochu v pozadí zůstává rodák z francouzského Suresnesu Arnaud Kalimuendo. Teprve dvaadvacetiletý mládežnický reprezentant letos prožil průlomový ročník.

V dresu Rennes zapsal celkem patnáct branek a vidět byl především v závěru ročníku Ligue 1, kdy v posledních čtyřech zápasech vstřelil stejný počet branek. Dle webu Transfermarkt by aktuálně vyšel na 20 milionů eur.

Kalimuendo má za sebou vydařený ročník.
Kalimuendo má za sebou vydařený ročník.Livesport

Kompletní info o přestupech a spekulacích