Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

AC prolomil prokletí milánského derby, remízu s Interem odmítl v 89. minutě Gabbia

Hráči AC slaví vítězný gól v derby s Interem.
Hráči AC slaví vítězný gól v derby s Interem.GABRIEL BOUYS / AFP
Už to vypadalo, že Derby della Madonnina poprvé po osmi zápasech nenajde vítěze. Souboj o Milán mezi Interem a AC ale přece jen neskončil remízou, nerozhodný stav 1:1 totiž v 89. minutě k radosti červeno-černé části města módy rozhodl obránce Matteo Gabbia. Zatímco Rossoneri po šesti porážkách v řadě konečně zvládli souboj s odvěkým rivalem, obhájce titulu utrpěl první porážku v aktuální sezoně.

Inter – AC Milán 1:2

V pátém kole Serie A přivítal ve slavném Derby della Madonnina úřadující italský mistr Inter svého městského rivala AC Milán. Rossoneri do sezony nevstoupili ideálně a v tisku se již objevily zprávy o možném odvolání trenéra Paula Fonsecy. Sázkové kanceláře proto před utkáním výrazně favorizovaly domácí tým. Diváky poprvé zvedla ze sedadel v šesté minutě dorážka Álvara Moraty, kterou ale Yann Sommer bravurně zlikvidoval.

Hosté se však dočkali již v 10. minutě. Christian Pulišič si zpracoval vysoký míč, namířil si to přímo k brance a po krásné individuální akci poslal hosty do vedení. Inter na inkasovanou branku zareagoval zvýšenou aktivitou, ale dočkal se až ve 28. minutě. Lautaro Martínez dokázal na hranici pokutového území mezi třemi protihráči prostrčit míč na nabíhajícího Federica Dimarca a ten křižnou střelou k tyči vyrovnal.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Velkou šanci měli Nerazzuri ve 42. minutě, když se Marcus Thuram v pokutovém území obtočil kolem obránce a vystřelil ke vzdálenější tyči, Mike Maignan ale jeho pokus dokázal vytěsnit. Z následného rohového kopu opět Thuram střílel hlavou vedle, a tak se do šaten šlo za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu vstoupili lépe Rossoneri, když se hned ve 46. minutě dostal k nebezpečné hlavičce Rafael Leao, ale Sommer jeho střelu vyrazil. Portugalec byl opět v akci ve 64. minutě, když po průniku našel v pokutovém území Tijaniho Reijnderse, jeho střelu ale připravený švýcarský brankář vyrazil. O minutu později rozhodčí nařídil pokutový kop ve prospěch AC Milán za ruku Martíneze, jeho verdikt byl však velmi rychle opraven videorozhodčím, jelikož kapitán domácích míč zasáhl ramenem.

Blízko ke vstřelení gólu byli hosté v 75. minutě, když po rychlém protiútoku vyslal Leaa do šance Tammy Abraham, ve vzájemné souboji se ale opět radoval Sommer. Abraham se ocitl v další velké příležitosti o minutu později, ale ani on Švýcara z úhlu nepřekonal. Utkání již směřovalo k remízovému výsledku, v 88. minutě však Rossoneri vybojovali volný přímý kop, ke kterému se postavil Reijnders. Na jeho krásný centr si naskočil Gabbia a hlavou rozhodl o vítězství AC Milán.

Tabulka Serie A