Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

AC Milán rozdrtil Benátky čtyřgólovým přídělem, Juventus dosáhl v Empoli jen na remízu

Aktualizováno
Milánské AC rozdrtilo Benátky.
Milánské AC rozdrtilo Benátky.Gabriel Bouys / AFP
Nováček Serie A Como ztratilo v utkání s Boloňou dvougólový náskok a remizovalo 2:2. V nastavení vyrovnal Samuel Iling Junior (20). Oba týmy v lize stále čekají na první výhru. Remízou skončil také zápas mezi Empoli a Juventusem, kde nepadla ani jedna branka. Rovnou čtyři naopak viděli diváci v úvodní půlhodině utkání mezi AC Milán a Benátkami. Všechny vstřelil domácí celek, a tři body tak získal po jednoznačném výsledku 4:0.

AC Milán – Benátky 4:0

Domácí do utkání vstoupili ve velkém stylu a hned ve druhé minutě se radovali ze vstřeleného gólu. Rychle zapomenout na něj nejspíš bude chtít brankář Benátek Jesse Joronen. Do jeho sítě prošla střela k bližší tyči poté, co Rafael Leao přihrávkou našel zakončujícího Théa Hernandeze. Milánští v 16. minutě navýšili své vedení zásluhou Youssoufa Fofany, který byl ve správný čas na správném místě a usměrnil za brankovou čáru roh Christiana Pulišiče.

Krušný večer hostů se ještě zhoršil, když rozhodčí Davide Di Marco ukázal na penaltový puntík poté, co byl Joronen potrestán za sražení Tammyho Abrahama. Následnou penaltu Pulišič s jistotou proměnil. AC následně kopalo ještě jednu. Tentokrát se k ní postavil anglický útočník, který bez problémů poslal míč do branky a vstřelil svůj první gól za klub.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Hra se poté zklidnila. Hosté se dokonce v 71. minutě zmohli na gól, jenže po zásahu videorozhodčího byla trefa Francesca Zampana odvoláná, a navíc byl kvůli druhé žluté kartě po zákroku na Rubena Loftuse-Cheeka vyloučen Hans Nicolussi Caviglia. Nabídnuté početní výhody už ale AC nevyužilo a spokojilo se s výhrou 4:0.

Como – Boloňa 2:2

Domácí celek si vybudoval dvoubrankové vedení díky vlastní brance Casaleho z páté minuty a trefě Cutroneho z úvodu druhé půle. Boloňa snížila čtvrt hodiny před koncem zásluhou Castra a v nastavení srovnal pohledným obstřelem střídající Iling Junior. Como se do Serie A vrátilo po 21 letech a zatím získalo body jen za dvě remízy.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Empoli – Juventus 0:0

Tento výsledek znamenal nejen prodloužení neporazitelnosti obou celků v letošní sezoně italské nejvyšší soutěže, ale také sedmý soutěžní duel bez prohry pro domácí a devátý pro hosty. Neuspěl ani Dušan Vlahovič, který tak v této sezoně skóroval zatím v jediném ze čtyř utkání.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Serie A