Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vinícius do Saúdské Arábie? Hvězda Realu by mohla odejít, za pět let by si vydělala miliardu eur

Mohl by Vinícius opustit Real?
Mohl by Vinícius opustit Real?AFP
Brazilský útočník Vinícius (24) z Realu Madrid je údajně otevřený nabídce ze Saúdské Arábie, která je ve výši více než jedné miliardy eur. V pondělí to uvedly zdroje blízké hráči pro agenturu Reuters.

Viníciuse oslovili představitelé saúdského Veřejného investičního fondu (PIF), aby zjistili, zda-li by měl zájem o přestup do Saudi Pro League. Kontrakt by byl pětiletý a ročně by znamenal kolem 200 milionů eur za sezonu plus bonusy.

Součástí balíčku by byla i samostatná desetiletá smlouva, na jejímž základě by se stal ambasadorem mistrovství světa ve fotbale v roce 2034, které by se mělo v zemi konat. O těchto podmínkách a finančních částkách se ale teprve bude jednat.

Ačkoli oficiální nabídka ještě nebyla předložena, Vinícius tento krok neodmítl a dal PIF svolení k oslovení Realu Madrid. Přestože je sám fotbalista ve španělské metropoli šťastný a spokojený, domnívá se, že nabídku takového charakteru je třeba pečlivě prostudovat.

Jiný zdroj blízký hráči uvedl, že Real neprojevil o jednání o přestupu žádný zájem, a zdůraznil hráčovu výkupní klauzuli ve výši jedné miliardy eur. Real Madrid ani PIF na žádosti o komentář nereagovaly.

Saúdskoarabské království, které by si moc přálo být bráno za fotbalovou velmoc, oznámilo projekt investic do sportovních klubů a jejich privatizace, v jehož rámci PIF převezme 75 % kapitálu čtyř hlavních klubů v zemi: Al Ahlí, Al Ittihadu, Al Hilálu a Al Nassru.

Největší saúdský přestup uskutečnil před rokem nejúspěšnější klub v zemi – Al Hilál – který utratil 90 milionů eur za útočníka Neymara z Paris St Germain. Po Karimu Benzemovi v Al Ittihadu a Cristianu Ronaldovi v Al Nassru se PIF snažila přesvědčit k příchodu francouzského kapitána Kyliana Mbappého. Útočník však lukrativní nabídku odmítl a v červnu místo toho přestoupil do Realu Madrid.

Má se za to, že nabídka za Vinícia je podobná právě té Mbappého. Brazilec by se připojil k Al Ahlí a spojil by se s bývalými hvězdami Premier League Riyadem Mahrezem a Robertem Firminem.

Vinícius, který má po prodloužení smlouvy v roce 2022 smlouvu do roku 2027, je kandidátem na zisk Zlatého míče pro nejlepšího hráče světa poté, co v minulé sezoně pomohl Realu k zisku double v Lize mistrů a La Lize.

Fotbalové přestupy ONLINE