Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rodáka bude trénovat Gerrard. Slovenský gólman vyměnil Fulham za saúdskoarabský Al Ettifaq

Marek Rodák v novém dresu.
Marek Rodák v novém dresu.Al Ettifaq FC
Marek Rodák (27) bude další kapitolu své kariéry psát v Saúdské Arábii. Dohodl se na tříleté smlouvě s klubem Al Ettifaq FC, účastníkem tamní nejvyšší soutěže, který trénuje bývalý anglický reprezentant Steven Gerrard (44). Slovenský brankář opustil v červnu po vypršení smlouvy Fulham, kde působil 11 let.

Rodák na ostrovy přestoupil v roce 2013 z Košic, následujících šest let strávil v mládežnických týmech Fulhamu a za A-tým do hry poprvé naskočil v sezoně 2019/20.

Od té doby nastoupil za Cottagers napříč soutěžemi k 93 zápasům a dostal v nich 91 gólů. Čisté konto udržel ve 38 případech. V Premier Leauge si připsal celkem čtyři starty, ani jeden z nich ale nebyl v minulé sezoně.

V ročníku 2023/24 totiž nastoupil pouze ve třech zápasech Ligového poháru a dvou zápasech FA Cupu. Na kontě má 22 zápasů za slovenskou reprezentaci a byl i členem kádru pro letošní mistrovství Evropy v Německu.

Nová sezona Saudi Pro League odstartuje v druhé polovině srpna, v minulé sezoně skončil Al Ettifaq v osmnáctičlenné soutěži na šestém místě.

Další přestupy a spekulace