Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nabídka, která se neodmítá? Saúdové lákají legendárního Buffona na pohádkový plat

Buffon je mnohými považován za nejlepšího brankáře fotbalové historie.
Buffon je mnohými považován za nejlepšího brankáře fotbalové historie.Profimedia
Kluby ze Saúdské Arábie způsobují v letním přestupovém období revoluci na fotbalovém poli. Hvězdy nejpopulárnějšího sportu světa dostávají jednu lákavou nabídku za druhou a evropské kluby by se měly mít na pozoru. Nejmenovaný tým ze Středního východu by rád do svých řad přivedl i veterána Gianluigiho Buffona (45). Mistr světa z roku 2006 se předloni v létě vrátil do Parmy, kde stále působí v Serii B. V minulé sezoně nastoupil napříč soutěžemi do 19 zápasů.

Nedávné investice do saúdskoarabského fotbalu způsobily na evropském trhu rozruch, řada známých hráčů totiž přijala lukrativní nabídky klubů jako Al-Hilal a Al-Nassr. Nedělní vydání deníku Corriere dello Sport uvedlo, že Buffon je nejnovějším jménem, kterému bohatá země nabídla smlouvu v hodnotě přibližně 30 milionů eur (712 milionů korun) za sezonu.

"Myslím, že lidé velmi dobře chápou, proč ev 45 letech stále chytám. Je to jedna z věcí, která má opravdu smysl, a fotbal ke mně prostě patří. Platilo to během dvaceti let, které jsem strávil v Juventusu, a také během jedné sezony v PSG. Svou práci dělám dobrovolně, rád a s nadšením. A ještě více to platí o mém působení v Parmě," řekl před časem fotbalový matador.

Buffon se do Parmy vrátil po letech strávených v Juventusu a PSG.
Buffon se do Parmy vrátil po letech strávených v Juventusu a PSG.Profimedia

Pokud by nabídku přijal, stal by se po Sebastianu Giovincovi, který hrál za Al-Hilal v letech 2019 až 2021, druhým Italem, který by působil v saúdské Pro League. Zkušený italský brankář, který má s Parmou ještě rok platnou smlouvu, má nyní tři možnosti: Pokračovat v regionu Emilia-Romagna, ukončit kariéru, nebo přijmout velkorysou nabídku.

V minulosti se zkušený gólman nechal slyšet, že by v případě postupu tradičního klubu do Serie A pověsil rukavice na hřebík. Parma však v červnu v semifinále play off nestačila na Cagliari a legenda Juventusu se neubránila slzám. Buffon své prohlášení upravil a dodal, že by si i tak dokázal představit ještě jednu sezonu mezi profesionály.

"Po příští sezoně bych rád přestal hrát na nejvyšší úrovni, už toho bylo dost. Jsem soutěživý a vždy nespokojený, na hřiště chodím, abych se stále zlepšoval, a nikdy nechci být považován za dvojku," doplnil Buffon.

Další přestupy a spekualce